Ειδήσεις

Να σταματήσει η αδιαφορία για το σοβαρό πρόβλημα οδικής ασφάλειας στο δρόμο προς το Ανθηρό


Στις 6/6/22, απαντώντας σε επερώτηση που είχαμε καταθέσει ως Λαική Συσπείρωση, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δήλωσε ότι η περιφέρεια είναι αναρμόδια για την αντιμετώπιση του προβλήματος της μεγάλης κατολίσθησης, στη θέση «Σκάλα» του Ανθηρού, που καταστρέφει το δρόμο εισόδου στο χωριό, δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και επισκεπτών, μεταθέτοντας την ευθύνη στον Δήμο Αργιθέας.

Ετσι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαικής Συσπείρωσης, ζήτησαν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, να θέσει το θέμα με ερώτηση στη Βουλή, προς το υπουργείο εσωτερικών, προκειμένου να δοθεί λύση από την κυβέρνηση.

Η απάντηση που έδωσε γραπτώς ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, στην ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν λέει κουβέντα για το αν προτίθεται να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο έργο, που σημαίνει «παρελθέτω από εμού το ποτήριον τούτο», λέγοντας απλά ότι για το 2022 έχει επιχορηγηθεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω των ΚΑΠ για επενδυτικούς σκοπούς, με το ποσό των 5.320.000, όπως είχε γίνει και το 2021.

Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, σφυρίζουν αδιάφορα για ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα οδικής ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου Αργιθέας.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι το χρόνιο και μεγάλο πρόβλημα οδικής ασφάλειας στον δρόμο προς το Ανθηρό, θα παραμείνει άλυτο, αφού ο Δήμος Αργιθέας δεν έχει την οικονομική και τεχνική δυνατότητα για να το κάνει.

Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Ανθηρού, που αποτελεί την έδρα του Δήμου Αργιθέας, θα συνεχίσουν να μετακινούνται από και προς το χωριό, με δική τους ευθύνη, από έναν εντελώς ακατάλληλο και άκρως επικίνδυνο δρόμο, ρισκάροντας στην κυριολεξία την ασφάλεια τους.

Την ίδια ώρα όμως, η κυβέρνηση της Ν.Δ, όπως και όλες οι προηγούμενες, μαζί με την περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, δαπανούν τεράστια ποσά για την κατασκευή μεγάλων οδικών έργων που γίνονται με πρώτιστο κριτήριο την εξυπηρέτηση των αναγκών του ευρωενωσιακού και ελληνικού μεγάλου κεφαλαίου (π.χ. ολοκλήρωση Ε65).

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, καλεί τους κατοίκους του εγκαταλειμμένου, από κυβερνήσεις και περιφερειακή αρχή, ορεινού Δήμου Αργιθέας, να απαιτήσουν:

– την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την κατασκευή του έργου αντιμετώπισης των κατολισθήσεων στη θέση «Σκάλα» Ανθηρού, με δημιουργία προστατευτικού στεγάστρου, φράχτη ανάσχεσης, τσιμεντένιων τοιχίων και παράλληλη βελτίωση τμήματος της οδού. για την εξασφάλιση της ασφαλούς διέλευσης.

– την άμεση ασφαλτόστρωση των χωματόδρομων Βραγκιανά – Ρόγκια – όρια νομών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και Αργύρι – Γέφυρα Αυλακίου, όρια νομών Καρδίτσας-Αιτωλοακαρνανίας, από την περιφέρεια Θεσσαλίας.

– την άμεση βελτίωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, της βατότητας του απαράδεκτου κεντρικού δρόμου από Μουζάκι- Τύμπανο-Αργιθέα-Άρτα.

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Αναγκαία μία νέα αναπτυξιακή φιλοσοφία για διασύνδεση ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας
Επόμενο άρθρο Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης