Ειδήσεις

Νέα Διοίκηση στην Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας


Στις 16-6-21 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Ν. Καρδίτσας για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς επίσης και για αντιπροσώπους στην ΟΕΝΓΕ και στο ΝΤ Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ.

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές! Η συμμετοχή των συναδέλφων γιατρών από το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού Καρδίτσας καταγράφηκε ως μία από τις μεγαλύτερες στην 25ετή πλέον ύπαρξη της Ένωσης. Η σημαντικά αυξημένη συμμετοχή αποδεικνύει τόσο την ανάγκη για ενίσχυση των αγώνων και των διεκδικήσεων των νοσοκομειακών γιατρών στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται το δημόσιο σύστημα υγείας χρόνια τώρα, όσο ταυτόχρονα και τη μεγάλη δύναμη που μπορούν να έχουν οι εργαζόμενοι όταν αποφασίσουν να τη χρησιμοποιήσουν. Είναι η καλύτερη επιβράβευση των δράσεων και παρεμβάσεων που ανέπτυξε η Ένωσή μας την τελευταία διετία, ιδιαίτερα στην περίοδο της πανδημίας με τις τεράστιες ελλείψεις λόγω της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας.

Στις 23-6-21 συνήλθε το νέο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ. που αναδείχτηκε από τις εκλογές και συγκροτήθηκε με την παρακάτω σύνθεση:

Πρόεδρος: Έκτορας Γάζος

Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Σακκάς

Ειδικός Γραμματέας: Κων/νος Μπίλλας

Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Μήχας

Ταμίας: Θεοδώρα Κουτσιμπέλη

Στην Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν: Αγγελοπούλου Αφροδίτη, Κουτσόπουλος Χρήστος, Παπαδημητρίου Ευαγγελία.

Ως νέο ΔΣ της ΕΙΝΚΥΝΚ νιώθουμε την ανάγκη να κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στο συνάδελφό μας, Αθανασίου Κώστα, ο οποίος μέχρι και σήμερα διετέλεσε επί σειρά πολλών ετών πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΝΚ. Ο συνάδελφος Κώστας Αθανασίου αποτέλεσε σε όλη τη διαδρομή του στο Νοσοκομείο Καρδίτσας έναν ακούραστο μαχητή που πάντα πάλευε και θα παλεύει για το δίκιο και τα συμφέροντα των νοσοκομειακών γιατρών, όλων των εργαζομένων στο δημόσιο σύστημα υγείας και τις ανάγκες όλων των ασθενών. Ως πρόεδρος επί πολλά και συναπτά έτη συνέβαλλε αποφασιστικά ώστε η Ένωση να καταξιωθεί στους συναδέλφους αλλά και ευρύτερα στο λαό της περιοχής μας. Ασυμβίβαστος με τις δυσκολίες, πάντα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, δείχνοντας σε όλους μας το δρόμο των κατακτήσεων, του κοινού αγώνα και της πάλης για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που πραγματικά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Με την ανιδιοτελή και ακούραστη στάση του έδειξε ότι ο στόχος αυτός δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Rapid tests για covid-19 στον Παλαμά την Παρασκευή 25 Ιουνίου
Επόμενο άρθρο Προαγωγή Ψυχικής Υγείας στην περίοδο της Πανδημίας