Ειδήσεις

Νέα μετάλλια για τον Φωκιανό Καρδίτσας


Στιβαρή για άλλη μια φορά η παρουσία του Καρδιτσιώτικου Ομίλου Αντισφαίρισης της πόλης μας Σ.Ο.Α.Κ. ¨Φωκιανού¨ στο 1o ( PLAY & STAY) ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ TENNIS HALL ACADEMY  ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ 2023”

Το πρωτάθλημα  έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στις 01-02/04/2023  στα ιδιόκτητα ανοικτά γήπεδα, 10 γήπεδα (8 με συνθετικό χλοοτάπητα και 2 χωμάτινα όλα με φωτισμό LED), των αθλητικών εγκαταστάσεων, του ¨ Tennis Hall ¨ στη Λάρισα και πήραν μέρος όλα τα παιδιά και οι νέοι και νέες που ασχολούνται  με το άθλημα της αντισφαίρισης, (αφορούσε μικρά παιδιά, παιδιά Δημοτικού, παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου)

Την ευθύνη της όλης διοργάνωσης ανέλαβε η  « Ακαδημία Δημήτρη Πατσουράκου »,  υπό την αιγίδα της Ε΄  Ένωσης  και  σύμφωνα πάντα με τους κανονισμούς του επίσημου προγράμματος της  I.T.F.  “play and stay” για  μικρά  παιδιά από ηλικίες 6 έως 18 ετών.

Το πρωτάθλημα  αποσκοπούσε στη μαζική συμμετοχή όσων περισσότερων παιδιών της περιοχής ευθύνης της Ε΄  Ένωσης Αντισφαίρισης.

Οι αγώνες χαρακτηρίσθηκαν  επιτυχείς λόγω της άρτιας οργάνωσης με το πρόγραμμα των αγώνων να κυλά χωρίς καθυστερήσεις και κυρίως λόγου του καλού καιρού που βοήθησε στη μεγάλη συμμετοχή των μικρών και μεγάλων αθλητών –τριών, σχεδόν από όλες τις πόλεις και όλους τους  ομίλους της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων και για να κάνουν και περισσότερους αγώνες  οι μικροί και μεγάλοι, αθλητές και αθλήτριες χωρίσθηκαν  σε γκρουπάκια των (4) τεσσάρων η (5)πέντε παιδιών (ανά ηλικία κατηγορίας αγώνων) και αφού έδιναν μεταξύ τους αγώνες με το σύστημα { Rount –robin– όλοι με όλους, ο καθένας έπαιζε τρείς (3) ή (4) αγώνες }, ο καλύτερος-ρη,  του κάθε γκρουπ, (δηλ. αυτός με τις περισσότερες νίκες, ή την καλύτερη διαφορά πόντων) κατατάσσονταν  πρώτος  1ος   ή 2ος κ.λ.π. στο εν λόγω  γκρούπακι  και καταλάμβανε το μετάλλιο της  πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή τέταρτης  θέσης.

O Kαρδιτσιώτικος Όμιλος Αντισφαίρισης  Σ.Ο.Α.Κ. ΦΩΚΙΑΝΟΣ έλαβε μέρος τελικά στους αγώνες   με τρείς  (02) αθλητές συνολικά:  ένα(1) αθλητή και (1)  αθλήτρια κατά επιλογή του προπονητού τους.

Με τους:

  • Μπούσδα Χρυστόφορο

Και με την:

1)Αθανασίου Παναγιώτα (Νάγια)

Αξίζει να τονίσουμε την πολύ καλή παρουσία που έκαναν οι μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες του ΣΟΑΚ ΦΩΚΙΑΝΟΥ το Σαββατοκύριακο 01-02/4/2023 του Απριλίου, εκπροσωπώντας επάξια την πόλη μας και μάλιστα σε Χορτάρινα και Χωμάτινα γήπεδα , τα οποία ήταν τελείως άγνωστα  για αυτούς!

Συγκεκριμένα:

Ο αθλητής Μπούσδας Χρυστόφορος, αν και βρέθηκε να παίζει σε χωμάτινο γήπεδο, δεν άργησε να προσαρμοστεί. Όντας καλά φορμαρισμένος και βρισκόμενος σε καλή μέρα με το servis του  και τις επιστροφές του, κρατώντας σταθερά την μπάλα μέσα στο γήπεδο, προσπέρασε τον ντόπιο αθλητή Γκανά Αστέρη χωρίς να χάσει game,  στην συνέχεια δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Λαρισαίο αθλητή Σολωμό Ανδρέα, οδηγώντας τον σε πολλά αβίαστα λάθη, κάνοντας  χρήση των πολύ καλών  τεχνικών χτυπημάτων (slice) που διαθέτει σαν παίκτης. Ο τρίτος του και τελευταίος αγώνα του με τον αξιόλογο Λαρισαίο αθλητή Παπαιωάννου Ιωάννη, εξελίχθηκε σε ντέρμπι, με τον ντόπιο αθλητή να προηγείται στο σκορ. Η ψύχραιμη και άμεση όμως αντιμετώπιση του αγώνα από πλευράς του Καρδιτσιώτη αθλητή, σε συνδυασμό με το πολύ καλό πρώτο servis (σε δύναμη και τοποθέτηση), με πολλά κερδοφόρα ανεβάσματα στο φιλέ, αποσυντόνισε τον αντίπαλο του ο οποίος δεν κατάφερε να ανακόψει την νικηφόρα πορεία του, καταλαμβάνοντας  την (1η )Θέση στο γκρουπάκι του χωρίς καμία ήτα. καταλαμβάνοντας έτσι το μετάλλιο της (1ης ) Θέσης.

Η αθλήτρια  Αθανασίου Παναγίωτα αν και εμφανιζόμενη πρώτη φορά σε αγώνες και παίζοντας πρώτη φορά σε χορτάρινο γήπεδο,  επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο και σθένος απολαμβάνοντας τον κάθε της αγώνα ξεχωριστά, χωρίς άγχος, γεμίζοντας τον κάθε πόντο της στο game με πολλές εναλλαγές μπαλιών. Στον δρόμο της συνάντησε τις ποιο έμπειρες Λαρισαίες  αθλήτριες, Δουβώρη Βασιλική, Κολέτσιου Ρεβέκα, Καρέτσου Δαείρα & Τεντολούρη Αθανασία. Εκεί ο αέρας της έδρας και η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια ενασχόλησής τους με το αγώνισμα του τένις, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ τους, οδηγώντας την νεαρή αθλήτρια της πόλης μας  στην (4η)Θέση στο γκρουπάκι της και το μετάλλιο της τέταρτης (4ης ) Θέσης.

Ο  Σ.Ο.Α.ΚAΡΔΙΤΣΑΣ. ¨ΦΩΚΙΑΝΟΣ¨, πρωτεργάτης του Καρδιτσιώτικου ΤΕΝΙΣ και κύριος εκφραστής της Αγωνιστικής Εκπροσώπησης του Νομού μας, σε όλες τις κατηγορίες και ηλικίες, εδώ και  (30) τριάντα και πλέον χρόνια, έχοντας παράγει όλα αυτά τα έτη πάμπολλους αθλητές και αθλήτριες με σοβαρή κατάταξη σε όλες τις βαθμολογίες τις ΕΦΟΑ, κατακτώντας επάξια την Άνοδό του στην Β΄ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία  από το έτος 2018,  επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα και τον άθλο της Παραμονή του έως και σήμερα στην εν λόγω κατηγορία   ανακοινώνει ότι συνεχίζει τις εγγραφές, νέων φίλων του αγωνίσματος και νέων μελών, αρχαρίων και μη σε όλα τα τμήματα που λειτουργεί ( junior-μικρών-μεγάλων ) και για την νέα περίοδο του αγωνιστικού έτους 2023-2024.

 

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία
Επόμενο άρθρο Σεμινάρια του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου