Ειδήσεις

Νέα βιβλιοπαρουσίαση από τη Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου Σοφά…δες


Ο Δήμος Σοφάδων πάντα ευαισθητοποιημένος σε ότι αφορά τον πολιτισμό και το βιβλίο, δεν θα μπορούσε να μην διοργανώσει μια όμορφη εκδήλωση με αφορμή τις σημαντικές μέρες του Απριλίου που αφορούν το βιβλίο.

Ο Απρίλιος λοιπόν,  θεωρείται μήνας αφιερωμένος στο βιβλίο, καθώς περιλαμβάνει δυο σημαντικές μέρες για το βιβλίο. Στις 2 Απριλίου ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε από τα μέλη της Οργάνωσης, γιατί είναι η μέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής ετοιμάζει ένα μήνυμα και μια αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους. Αξίες σπουδαίες και χαρακτηριστικές που δομούν και προσανατολίζουν τον αναγνώστη του μέλλοντος.

Το 2024 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το Τμήμα της Ιαπωνίας. Το μήνυμα γράφτηκε από τη συγγραφέα Eiko Kadono, η οποία έχει γράψει πολλά βιβλία που έχουν μεταφραστεί σε 10 γλώσσες. Το 2018 τιμήθηκε από την ΙΒΒΥ με το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τη συγγραφέα και εικονογράφο Nana Furiya, που γεννήθηκε στο Τόκιο. Σπούδασε λιθογραφία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Μπρατισλάβας. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία, σε αρκετά από τα οποία έχει γράψει και το κείμενο.

Παράλληλα, στις 23 Απριλίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε από την UNESCO με αφορμή δύο σημαντικά γεγονότα. Στις 23 Απριλίου 1616, έφυγαν από τη ζωή δύο σπουδαίοι λογοτέχνες, ο ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπηρ.

Το Σάββατο 27 Απριλίου στις 18:00, στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σοφάδων, ο Δήμος Σοφάδων σε συνεργασία με την Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου <Σοφά…δες!>, το ΚΔΑΠ ‘Μετά το κουδούνι’ και το βιβλιοπωλείο Ζάχος, παρουσιάζει το παιδικό βιβλίο της Αντιγόνης Μανώλη, με τίτλο ‘Οι μικροί επιχειρηματίες’. Ένα ευφυές ανάγνωσμα για τους μικρούς φίλους, που θα σας εκπλήξει.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο στο Βόλο
Επόμενο άρθρο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: 26.956 οι Θεσσαλοί ωφελούμενοι