Ειδήσεις

Νέες επιθέσεις… στο κέντρο του Μουζακίου – Γράφει ο Αστέριος Βασιλάκος


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες, Ανησυχητικές και επικίνδυνες έχουν γίνει πλέον οι νυχτερινές επιθέσεις και τα δήγματα αδέσποτων ζώων σε διερχόμενους Πολίτες, στο αναβαθμισμένο (από την απαγόρευση κυκλοφορίας) κέντρο της κωμόπολης του Μουζακίου.

Αναδεικνύονται έτσι για πολλοστή φορά η δημοτικές ευθύνες στην πρόληψη και στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας σωματικής ακεραιότητας Πολιτών και προστασίας αδέσποτων ζώων.

Είναι παροιμιώδης η αδράνεια,η βραδύτητα, η ολιγωρία και η απραξία των υπεύθυνων,οι οποίοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους και δεν υλοποιούν τη σχετική 12/2023 Απόφαση-Πρόταση του Προέδρου και του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου, για Περισυλλογή! Μέριμνα!Φροντίδα! Προστασία και Μεταφορά των αδέσποτων ζώων, σε Δημοτικό Κυνοκομείο-Καταφύγιο έξω από την κωμόπολη του Μουζακίου, σε έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο προσωρινής τουλάχιστον φιλοξενίας με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες.

Είναι αδιανόητο και λυπηρό ο αρμόδιος και σε ποινικό επίπεδο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος,«Κατά νόμο με τα άρθρα 15 και 314 του Π.Κ να δείχνει ότι, δήθεν δεν γνωρίζει τις υποχρεώσεις του Δήμου του περί της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων,αγνοώντας και περιφρονώντας ευθύνες και διατάξειςν. 4830/2021, άρθρου 9 ν. 4039/2012, ν. 604/1977, π.δ. 463/1978 κ.ά.»

Διαπιστώνεται έλλειψη ολιστικής προσέγγισης στο τεράστιο πρόβλημα! Οι δε υπεύθυνοι υπολείπονται των απαιτήσεων της κοινωνίας!την ίδια στιγμή που στη Διαύγεια διαπιστώνονται περίεργες! και άσκοπες! ως προς το σκοπό και το αποτέλεσμα δαπάνες δεκάδων χιλιάδων ευρώ! ετησίως (με τη διαδικασία των απευθείας αναθέσεων!),για Εκπαίδευση! Φιλοξενία! και Αξιολόγηση Συμπεριφοράς!!και Προμήθειας! Ειδών Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων.

Ας αντιληφθούν επιτέλους «Κάποιοι» ότι, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι διερχόμενοι, οι θαμώνες των καταστημάτων και οι δραστηριοποιούμενοι εμπορικά στο κέντρο του Μουζακίου, αδυνατούν να συμβιώνουν με τον εφιάλτη της επικινδυνότητας, καθ ην στιγμή υποτίθεται! ότι ξοδεύεται δημόσιο χρήμα για την ασφάλεια και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Γι αυτό δε αγανακτισμένοι απαιτούν! με κατεπείγουσα διαδικασία στοχευμένες ενέργειες και δράσεις, δημοτικής φροντίδας, μέριμνας και προστασίας.

«Τώρα, Πριν να είναι Πολύ Αργά….Για Ανθρώπους και για Αδέσποτα Ζώα!».-

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Ενημερώσου και προστατεύσου