Ειδήσεις

Νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Π.Ε. Καρδίτσας


Έξι νέες πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Πρόκειται για:

-Εκδήλωση του Χορευτικού Λαογραφικού Συλλόγου Καρδίτσας «Καλλίχορος», τέλη Σεπτεμβρίου – αρχές Οκτωβρίου 2022. Η εκδήλωση «Παραδοσιακό χορευτικό σεργιάνι»   συμβάλλει στη διατήρηση και προβολή της μουσικοχορευτικής παράδοσης, του δημοτικού τραγουδιού και της λαογραφίας μέσα από αναπαράσταση ηθών και εθίμων του τόπου  από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου. Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Χορευτικός Λαογραφικός Σύλλογος Καρδίτσας «ΚΑΛΛΙΧΟΡΟΣ».

Εκδηλώσεις και Δράσεις της Ένωσης Αγραφιώτικων χωριών Καρδίτσας  και  Ευρυτανίας: Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων πολιτισμού, ιστορίας και περιβάλλοντος,  που περιλαμβάνουν:

α) «Έτος Κατσαντώνη» και 200 χρόνια Επανάσταση 1821. Μαυρομμάτι Δήμου Μουζακίου με θεατρικό δρώμενο από Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πιερίας και σχετική ομιλία. Ημερομηνία: 14-10-2022.

β) Μάχη Νεβρόπολης-Κάψιμο χωριών από Ναζί.    Η Ιταλική Μεραρχία Pinerolo στον οικισμό Νεράιδας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα. Ημερομηνία: 23-10-2022.

γ) «Νικόλαος Πλαστήρας – Μικρά Ασία». Ημερομηνία: 11-12-2022.

δ) Κλιματική Κρίση. Ομιλία από τον Καθηγητή ΑΠΘ Κλιματολογίας και Μετεωρολογίας κ. Θεόδωρο Καρακώστα.

Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και η Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας και Ευρυτανίας.

– Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Καλογριανών: Πρόκειται για αναβίωση παραδοσιακού εθίμου των Καραγκούνηδων, της παρασκευής της τσιγαρίδας, στο οποίο θα συμμετέχει πλήθος κόσμου, νέοι της περιοχής και πολλοί επισκέπτες. Θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Συνδιοργανωτές  είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και ο Μορφωτικός Σύλλογος Καλογριανών.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Κατώτερες εγγυημένες τιμές στις ελιές και στα άλλα αγροτικά προϊόντα