Ειδήσεις

Νέο Ακτινολογικό Ιατρείο απέκτησε ο Δήμος Μουζακίου


Σε λειτουργία τέθηκε, από τη Δευτέρα 28/02/2022, το Ακτινολογικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, το οποίο, όπως είναι γνωστό, στεγάζεται προσωρινά σε χώρους της Μαθητικής Εστίας του Δήμου, καθώς το παλιό κτίριο καταστράφηκε από τον «Ιανό» και στη συνέχεια κατεδαφίστηκε από την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισκέφθηκε το Κ.Υ. και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια κ. Βασιλική Τζούνα και τον Προϊστάμενο του Εργαστηριακού Τομέα του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Ευάγγελο Δημουλά. Συζητήθηκαν θέματα που αντιμετωπίζει το τοπικό Νοσηλευτικό Ίδρυμα, με πρώτο αυτό της σημαντικής έλλειψης ιατρών. Παράλληλα, έγινε ξενάγηση στις αίθουσες (εξεταστήριο – αίθουσα διάγνωσης), που εξοπλίστηκαν από την Υγειονομική Περιφέρεια με ειδικά σύγχρονα μηχανήματα για τις ανάγκες του Ακτινολογικού.

Μετά την επίσκεψη, ο Δήμαρχος κ. Θ. Στάθης δήλωσε: «Το γεγονός ότι λειτουργεί ξανά, μετά από αρκετό καιρό, το Ακτινολογικό Τμήμα στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας έχοντας καινούργια σύγχρονα μηχανήματα, αποτελεί μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη για τους δημότες. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έλλειψε πολύ από τον Δήμο Μουζακίου, αλλά με κοινή προσπάθεια και συνεργασία όλων των εμπλεκομένων, ο στόχος επετεύχθη.  Αναμένουμε με αγωνία, σε σύντομο χρόνο, την έναρξη κατασκευής των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Κ.Υ., δεδομένου ότι όλες οι αναγκαίες πολεοδομικές ρυθμίσεις ολοκληρώνονται από τη Δημοτική αρχή. Επισημαίνω ότι, ως δημοτική Διοίκηση έχουμε προχωρήσει σε επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για την προώθηση αιτημάτων ενίσχυσης της δομής και με απολύτως απαραίτητο ιατρικό προσωπικό».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια συμμετέχει στην εικονική έκθεση της 9ης Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής Περιφερειών και Πόλεων
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας Κωστή Νούσιου με το νέο διευθυντή της ΑΝΚΑ