Ειδήσεις

Νέο έργο για την προστασία του ποταμού Καλέντζη


Νέο έργο για την αντιπλημμυρική προστασία του Καλέντζη στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας προχωρά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Υπογράφεται το επόμενο διάστημα η σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 500.000 ευρώ που περιλαμβάνει εργασίες σε μήκος περίπου 5 χλμ, στο τμήμα από την γέφυρα Μακρυχωρίου και ανάντη.

«Στην περιοχή της Καρδίτσας  χρηματοδοτούμε και έχουμε σε εξέλιξη   ένα μεγάλο έργο καθαρισμών και διευθετήσεων ποταμών και χειμάρρων, που θεραπεύουν πληγές και δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες,  δημόσιες υποδομές και δίκτυα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου ολοκληρωμένου σχεδιασμού που έχουμε εκπονήσει σε συνεργασία με τις τεχνικές μας υπηρεσίες προχωράμε ένα ακόμη έργο για τον καθαρισμό του ρέματος Καλέντζη της Καρδίτσας» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Τί περιλαμβάνει το έργο

Το έργο καθαρισμού περιλαμβάνει ήπια επέμβαση στην κοίτη, ήτοι εργασίες απομάκρυνσης φερτών, κλαδιών και διαφόρων προσχώσεων καθώς και άλλες εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την αποτελεσματική διόδευση του πλημμυρικού όγκου και την αντιμετώπιση προβλημάτων ροής που προκύπτουν στο παραπάνω δίκτυο.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο 300 νέα θετικά κρούσματα covid στην Καρδίτσα