Ειδήσεις

Νέος αγωγός μεταφοράς νερού στον Κέδρο


Ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Κέδρου και θα επιλύσει οριστικά ζητήματα που σχετίζονται με την ύδρευση ξεκινά άμεσα.

Πρόκειται για τα «Έργα Ύδρευσης Κέδρου» με το συνολικό ποσό της σύμβασης που υπογράφτηκε παρουσία του Δημάρχου Σοφάδων κ. Θάνου Σκάρλου, του προέδρου της ΔΕΥΑΣ κ. Αθ. Παππά, του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Τσινόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας,  να ανέρχεται στα 215.423,67 €.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν στην αντικατάσταση του αγωγού μεταφοράς ύδρευσης του Κέδρου του Δήμου Σοφάδων. Ο υφιστάμενος αγωγός μεταφοράς αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες, είναι πεπαλαιωμένος, παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα στην ορθολογική και βιώσιμη διαχείρισή του και δεν ανταποκρίνεται επαρκώς στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες ύδρευσης του οικισμού.

Ο αγωγός μεταφοράς πόσιμου ύδατος από τις υδρομαστεύσεις στη θέση αναμονής της δεξαμενής διανομής έχει συνολικό μήκος 5.496,00m

Το υλικό που επιλέχθηκε, για τους αγωγούς των δικτύων ύδρευσης, είναι το PE (πολυαιθυλένιο) τρίτης (3ης) γενιάς με πίεση λειτουργίας τις 16atm. Η επιλογή έγινε με βάση τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματά του υλικού αυτού έναντι του PVC και άλλων υλικών.

Η προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών, καθορίζεται σε δώδεκα μήνες.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» του υπουργείου εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος σε σχετική του δήλωση σημείωσε:

«Συνεχίζουμε με έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και σε στενή συνεργασία με την ΔΕΥΑΣ και δρομολογούμε όλες τις αναγκαίες υποδομές υδροδότησης που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας

Οι νέοι αυτοί αγωγοί μεταφοράς νερού έρχονται να εξασφαλίσουν την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών στην ύδρευση και να ικανοποιήσουν ένα πάγιο αίτημα των δημοτών. Πρόκειται για έργο απαραίτητο, καθώς οι υφιστάμενες υποδομές ύδρευσης έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους και η  αντικατάστασή τους κρίνεται επιβεβλημένη».

 

Προηγούμενο άρθρο Δάσωση Γεωργικών Γαιών: Υποβολή Δηλώσεων Εφαρμογής για το έτος 2021
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη-ενημέρωση σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία στον Παλαμά