Ειδήσεις

Νέος φωτισμός Led στην πόλη της Καρδίτσας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ


Ένα έργο με πράσινο αποτύπωμα για την πόλη της Καρδίτσας εισέρχεται σε φάση υλοποίησης καθώς δόθηκε η έγκριση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημοπράτησή του. Πρόκειται για την «Ενεργειακή και Αισθητική Αναβάθμιση Δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στην Καρδίτσα (λόγω υφισταμένης υπογειοποίησης)», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020.  Δικαιούχος και φορέας λειτουργίας του έργου είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

« Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο φωτισμού στην πόλη της Καρδίτσας, τοποθετώντας φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED σε δρόμους όπου έχει ήδη γίνει υπογειοποίηση του εναέριου δικτύου της ΔΕΗ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Είναι ένα έργο ουσίας που συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου στην Καρδίτσα με τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον, στη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας στις οδούς παρέμβασης που φωτίζονται με άπλετο και διαυγές φως και οδηγεί σε σημαντική μείωση κατανάλωσης ενέργειας και εξοικονόμηση χρημάτων λόγω της δραστικής μείωσης του κόστους συντήρησης των φωτιστικών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι οδοί της Καρδίτσας που φωτίζονται με Led

-Καποδιστρίου (από το 3ο Δημοτικό Σχολείο έως Τρικάλων)

-Αλαμανή (από Αβέρωφ έως – Ρήγα Φεραίου)

-Κοραή (από 18ης Αυγούστου έως Παπανδρέου)

-Άρνης (από Αζά έως 3ο Δημοτικό Σχολείο)

-Σταμούλη (από Ιεζεκιήλ έως Καποδιστρίου)-Μεγ. Αλεξάνδρου (από Υψηλάντου έως Διάκου)-Πλαστήρα (από Υψηλάντου έως Διάκου)

-Κολοκοτρώνη (από Ρήγα Φεραίου έως Μπλατσούκα)

-Αρτεσιανού-Βότση-Διάκου (από Αγράφων έως Δ. Εμμανουήλ) και

-Σαρανταπόρου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ευζώνων).

 

Προηγούμενο άρθρο Αλ. Κολοκύθα: Απάντηση στον αντιδήμαρχο Πρασίνου Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ηλεκτρονικά μπορούν να αιτούνται άδεια οδήγησης οι Θεσσαλοί