Ειδήσεις

Νίκος Τέγος: Προχωράμε δυνατά για ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές


Την προηγούμενη Κυριακή κάναμε ένα βήμα, τώρα πάμε για τα επόμενα! Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, μοναδική, μαχητική αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική όλων των άλλων.

Θέλουμε να χαιρετίσουμε τα  μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους συνεργαζόμενους, τους ψηφοφόρους, που συνέβαλαν στην εκλογική μάχη του ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε όσους και όσες έκαναν αυτό το βήμα για πρώτη φορά, τους νέους και τις νέες που έδωσαν την πρώτη τους ψήφο στο Κόμμα μας.

Χαιρετίζουμε όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτήν την εκλογική μάχη. Αυτή η συμπόρευση στηρίζεται στους κοινούς αγώνες και τη δράση όλο το προηγούμενο διάστημα στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ.

Προχωράμε δυνατά από τώρα, τα μέλη, οι φίλοι, οι οπαδοί του ΚΚΕ, έτσι ώστε να γίνει ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις επόμενες εκλογές. Γιατί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ, που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα είναι αντιλαϊκή και η αντιπολίτευση θα τη στηρίζει, όπως την έχει στηρίξει και στο παρελθόν και τώρα, με βάση τις κοινές στρατηγικές επιλογές που έχουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, τα δύο κόμματα ως αντιπολίτευση θα στηρίζουν αυτήν την πολιτική, που θα είναι ενάντια στον λαό μας, για τα συμφέροντα των λίγων.

Από αυτήν τη σκοπιά, η μόνη δύναμη που προβάλλει ως δύναμη πραγματικής, μαχητικής αντιπολίτευσης στη χώρα μας είναι το ΚΚΕ και, βέβαια, λόγω του πιο άδικου εκλογικού νόμου, απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων, να καταγράψει το ΚΚΕ ψήφους και ποσοστά όχι μόνο τα ίδια, το 7,2%, αλλά πολύ περισσότερα στις επόμενες εκλογές. Τέτοια ενθαρρυντικά μηνύματα έρχονται από την Καρδίτσα και όλη την χώρα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Καλούμε και όσους συνανθρώπους μας, φίλους και φίλες που σκέφτηκαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και δεν το έκαναν στις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, να το κάνουν τώρα, έχοντας και την εικόνα όλων των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Είμαστε αισιόδοξοι, θα πάμε μπροστά!».

Γι’ αυτό η κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ακόμα πιο κρίσιμη. Μόνο αν είναι πιο ενισχυμένο το ΚΚΕ, σε κάθε εκλογική περιφέρεια και πανελλαδικά, θα μπορέσει να διατηρήσει τους 26 βουλευτές και να εκλέξει κι άλλους  ακόμα περισσότερους βουλευτές αγωνιστές, που πρωτοστατούν μέσα κι έξω από τη Βουλή για το δίκιο και τα συμφέροντα των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών, της νεολαίας, όπως για παράδειγμα στη Καρδίτσα όπου έχασε την έδρα για μερικές ψήφους.

 

Δήλωση του Νίκου Τέγου, μέλους του ΓΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, υποψήφιου βουλευτή Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Στρώνει το δρόμο για την ψηφιακή εποχή ο Δήμος Παλαμά
Επόμενο άρθρο Απαγορεύεται η διέλευση κάθε είδους οχήματος, επί της οδού Καποδιστρίου