Oμαλά oι δημαιρεσίες στο Δήμο Σοφάδων – Πρόεδρος εκλέχτηκε ο Ηλ. Φιλίππου


Δημαιρεσίες για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Σοφάδων πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων.
Η συνεδρίαση άρχισε με προεδρεύοντα τον κ. Βασίλη Αλεξόπουλο, πλειοψηφών σύμβουλο της Δημοτικής Αρχής, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία εκλογής του προεδρείου και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Σκάρλος

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
Είμαστε – και πρέπει ν’ αποδείξουμε στην πράξη -εθελοντές και όχι παράγοντες.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, θα κουβαλήσουμε το φορτίο που αναλαμβάνουμε, αποβλέποντας στην εντιμότητα και στην αξιοκρατία.
Στην εργατικότητα και στη διαφάνεια όλων των συνεργατών μας, Υπαλλήλων του Δήμου, Δημοτικών Συμβούλων, προσώπων που κατέχουν θέσεις ευθύνης και διοίκησης.
Η αξιοκρατία είναι και υποχρέωσή μας, αλλά πρωτίστως είναι επιλογή μας.
Έχοντας αυτά κατά νου, τις προοπτικές αλλά και τις δυσκολίες, τις προκλήσεις των καιρών, θα εργαστούμε με σχέδιο, πρόγραμμα και θέληση.
Θα διεκδικούμε εκεί που πρέπει και εκεί που χρειάζεται.
Όλα αυτά, όμως, καλούμαστε να τα υλοποιήσουμε με πνεύμα θυσίας, διορατικότητας και ευθύνης.
Με μηδενισμό της σπατάλης, με ιεράρχηση των δαπανών προγραμματισμού και αξιοποίησης της περιουσίας του Δήμου.

Από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων ζητώ να επικρατήσει η σύνεση, η σωφροσύνη και η λογική στην άσκηση των καθηκόντων τους .

Αναμφίβολα, είναι δύσκολες οι μέρες που βιώνει όλοι η κοινωνία. Γι’ αυτό, όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου οφείλουν να εργαστούν με συνέπεια και υπευθυνότητα ώστε ν΄ αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά, τα χρόνια προβλήματα που απασχολούν το Δήμο μας προς όφελος των δημοτών.

Οι επικεφαλής της μειοψηφίας

Ακολούθως ο λόγος δόθηκε στους επικεφαλής της μειοψηφίας. Ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας πως με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας η αυτοδιοίκηση βάλλεται πανταχόθεν. Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και θα δυσκολεύει συνεχώς. Καταλήγοντας σημείωσε ότι ως παράταξη θα είναι ουσιαστικά παρούσα στα προβλήματα του Δήμου, όχι μόνο με κριτική αλλά και δημιουργική διάθεση.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ Σωτ. Στουρνάρας ευχήθηκε μια αγωνιστική θητεία σημειώνοντας ότι περιμένουν πολλά προβλήματα την κοινωνία. Χαρακτήρισε τον Καλλικράτη στην αυτοδιοίκηση ως αντιλαϊκό και αντιδραστικό, υποστηρίζοντας πως πρέπει και το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων να αντισταθεί σ’ αυτές τις πολιτικές. Καταλήγοντας τόνισε ότι η επιλογή τους στις ψηφοφορίες θα είναι «λευκό» λόγω του πλαισίου στο οποίο κινείται ο «Καλλικράτης».
Ψηφοφορίες

Σε συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν σε γενικές γραμμές οι ψηφοφορίες.
Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκε ο προταθείς Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ηλίας Φιλίππου. Εν συνεχεία εκλέχτηκε η προταθείσα για το αξίωμα του Αντιπροέδρου από τη μείζονα αντιπολίτευση κα Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου και τέλος, ο προταθείς για το αξίωμα του Γραμματέα από την πλειοψηφία κ. Δημήτρης Κοντοβάς.
Το νέο προεδρείο ανέβηκε στην έδρα και μετά τους χαιρετισμούς που απηύθυνε στο σώμα ο πρόεδρος, ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και των μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην Οικονομική Επιτροπή εκλέχτηκαν οι:
Τακτικά μέλη
-Σπύρος Εκίζογλου, Δημήτρης Κοντοβάς, Αικατερίνη Σκρέτα, Παναγιώτης Τουλιάς(πλειοψηφία)
-Βασίλης Φαλούτσος, Φώτης Κάιας (μειοψηφία)
Αναπληρωματικά μέλη
-Βασίλης Γούζιος, Ευάγγελος Ζήσης, Παναγιώτης Χαρίτος(πλειοψηφία)
-Δημήτριος Κλιάρης, Απόστολος Χατζηγιάννης(μειοψηφία)

Πρόεδρος της Επιτροπής είναι ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν οι:
Τακτικά μέλη
-Ανδρέας Δασκαλάς, Ταξιάρχης Ευαγγελογιάννης, Ιωάννης Κουτσομηλιάς, Χαράλαμπος Παπαμαργαρίτης (πλειοψηφία)
-Δημήτριος Κλιάρης, Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου(μειοψηφία)
Αναπληρωματικά μέλη
-Βασίλης Αγγελόπουλος, Βασίλης Γούζιος, Ευθύμιος Κούλπας (πλειοψηφία)
-Κώστας Αλεξόπουλος, Φώτης Τσέλιος (μειοψηφία)
Με απόφαση Δημάρχου πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο κ. Δημήτριος Ζάβαλος
Εκπρόσωποι ΠΕΔ

Η χθεσινή ειδική συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την εκλογή εκπροσώπων στην ΠΕΔ. «Εξ οφίτσιο» εκπρόσωπος είναι ο Δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος. Από την πλειοψηφία εκλέχτηκαν οι κ.κ Βασίλης Αλεξόπουλος και Ιωάννης Κουτσομηλιάς ενώ από την μειοψηφία ο κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθρο Άρχισαν οι εγγραφές στα τμήματα υποδομής του ΣΠΑΚ
Επόμενο άρθρο Ο Κλεομένης Γιαννέλος νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. Καρδίτσας