Oριστικοποίηση ένταξης έργων στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»


      

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                          ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                            

ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΟΜΑΡΧΗ

Κουμουνδούρου 29

43100 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλ.: 2441350102,3

Εmail: falexako@otenet.gr

URL:   www.karditsa.gr

                           

Καρδίτσα   5   Μαρτίου  2009

Αρ. πρωτ. 31

                               

         ΠΡΟΣ

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

κ. Σωτήρη Χατζηγάκη

Θέμα: Συνάντηση εργασίας για οριστικοποίηση ένταξης έργων στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Κύριε Υπουργέ

Το κυρίαρχο πρόβλημα του Θεσσαλικού κάμπου και ιδιαίτερα του Νομού μας που είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός, είναι το υψηλό κόστος παραγωγής. Ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας θεωρούμε ότι οι παρεμβάσεις για την μείωση της συμβολής της άρδευσης στο τελικό κόστος παραγωγής των προϊόντων, καθώς και για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας αρδευτικού νερού, είναι υψίστης προτεραιότητας ώστε να παραμείνουν οι αγρότες στη γη τους.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και με δεδομένη την ισχυρή βούληση μας να βοηθήσουμε τους αγρότες μας με όλους τους δυνατούς τρόπους για να μείνουν στα χωράφια τους από τις αρχές Ιουνίου του 2008 καταθέσαμε τις προτάσεις μας προκειμένου να συζητήσουμε τα έργα που προτείνονται  για την ένταξη των στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το προηγούμενο έτος επισκεφτήκαμε τρεις φορές το Υπουργείο Αγρ. Ανάπτυξης και είχαμε διεξοδικές συναντήσεις εργασίας με τον πρώην Ειδικό Γραμματέα κ. Δ. Παπαγιαννίδη για όλα τα προτεινόμενα έργα. Για ένα σημαντικό αριθμό από αυτά πήραμε θετική υπόσχεση και για κάποια άλλα, όπως είναι το αρδευτικό έργο Σμοκόβου, η οριστικοποίησή τους καθώς και το ύψος των προϋπολογισμών παραπέμφθηκαν στην κοινή συνάντησή μας με τον Υπουργό και τους βουλευτές του Νομού μας.

Η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σε συνδυασμό με τις αγροτικές κινητοποιήσεις επέφεραν καθυστερήσεις στην οριστικοποίηση των υπό ένταξη έργων. Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις αυξημένες χρονικές απαιτήσεις για την ωρίμανση των συγχρηματοδοτούμενων έργων καθώς και τις απόψεις στελεχών του Υπουργείου σας ότι οι συζητήσεις πρέπει να ξεκινήσουν από μηδενική βάση,  μας δημιουργείται δικαιολογημένη ανησυχία για την πορεία του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» στο Νομό μας.

Για να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, σας υποβάλλουμε την επικαιροποιημένη πρότασή μας ύψους 169.380.000 €, όπως αυτή εγκρίθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο και παρακαλούμε να ορίσετε σύντομα συνάντηση με την παρουσία σας προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα έργα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ώστε να αρχίσει άμεσα η υλοποίησή τους δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στον 3ο έτος του ΕΣΠΑ (2007-2013).  

                                                  

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

  1. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Σιούφα
  2. Υφυπουργό Παιδείας   κ. Σπύρο Ταλιαδούρο
  3. Βουλευτή                  κ.    Κων/νο Τσιάρα
  4. Βουλευτή                  κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο  

5.   Βουλευτή                  κ. Ντίνο Ρόβλια       

      Με τιμή

  ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ   

 Νομάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Κοινωνική αλληλεγγύη και αντίσταση, το μήνυμα γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ
Επόμενο άρθρο Πράσινη ανάπτυξη σημαίνει ανατροπές και προοπτικές