O Δήμος Μουζακίου παρουσίασε τη μελέτη του περιφερειακού δρόμου Αγναντερού


Ο Δήμος Μουζακίου παρουσίασε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγναντερού τη μελέτη που ετοίμασε για τον περιφερειακό δρόμο του χωριού, που θα ενώσει το δρόμο από το Προάστιο με το δρόμο Καρδίτσας Τρικάλων

Στόχος της μελέτης είναι να ελαφρύνει την κίνηση κυρίως των μεγάλων οχημάτων από τον υπάρχοντα δρόμο που περνάει μέσα από το χωριό δημιουργώντας προβλήματα τόσο θορύβου, όσο και ταχύτητας.

Η παρουσίαση της μελέτης έγινε από τον μελετητή, όπου εξηγήθηκε πως πρόκειται για ένα νέο δρόμο που θα παρακάμπτει το χωριό και θα διέρχεται μέσα από δημοτική έκταση, σε απόσταση περίπου 30 μέτρων από τα τελευταία σπίτια για να μη δημιουργεί όχληση στους κατοίκους, αλλά και στους κτηνοτρόφους που αξιοποιούν την περιφέρεια του Αγναντερού. Πρόκειται για ένα δρόμο μήκους 2.100 μέτρων και πλάτους 6.50 μέτρων.

Η παρουσίαση έγινε σε κατάμεστη αίθουσα γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον των κατοίκων για το συγκεκριμένο έργο και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις και απορίες των παρισταμένων. Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός ενημέρωσε τους κατοίκους πως η μελέτη θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο του Δημαρχείου, που θα έχουν πρόσβαση όλοι οι κάτοικοι, ώστε μέσα σ’ ένα δίμηνο ή και παραπάνω αν αυτό απαιτηθεί να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να υποβληθούν ενστάσεις ή αντιρρήσεις και στη συνέχεια το Τοπικό Συμβούλιο να πάρει σχετική απόφαση, ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη μ’ όλες τις συνοδευτικές διαδικασίες, (περιβαλλοντικά, γεωλογικά κλπ)

«Παρουσιάσαμε τη μελέτη του περιφερειακού Αγναντερού, που είναι αίτημα πάρα πολλών κατοίκων με στόχο να μειώσουμε την κίνηση κυρίως των μεγάλων οχημάτων από τον υπάρχοντα δρόμο που περνάει μέσα από το χωριό δημιουργώντας προβλήματα τόσο θορύβου, όσο και ταχύτητας. Η μελέτη θα δοθεί για διαβούλευση περίπου για ένα δίμηνο και στη συνέχεια οι υπηρεσίες του Δήμου θα την ολοκληρώσουν σε επίπεδο μελέτης εφαρμογής, ώστε να υπάρχει ωριμότητα και να κατατεθεί για χρηματοδότηση στο νέο ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ.). Ως Δήμος Μουζακίου πέρα από τα έργα που ήδη υλοποιούμε σ’ αυτή την προγραμματική περίοδο, προετοιμαζόμαστε με γρήγορους ρυθμούς και για το νέο ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και το συγκεκριμένο έργο. Επίσης προτιθέμεθα στην νέα προγραμματική περίοδο να προτείνουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την πραγματοποίηση του αναδασμού στην περιοχή Αμπέλια του Αγναντερού. Καλούμε όλους τους κατοίκους να ενημερωθούν για τη μελέτη του περιφερειακού δρόμου, ώστε να ληφθούν υπ’ όψιν των μελετητών όλες οι απόψεις και να μην υπάρχουν προβλήματα κατά τη φάση της υλοποίησης του έργου» επεσήμανε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Προηγούμενο άρθρο Εύκολη επικράτηση στην Καλαμπάκα για τον Α.Σ.Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Άδειες πλανόδιου εμπορίου από τον Δήμο Σοφάδων