Ειδήσεις

O Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας για την Εργατική Πρωτομαγιά


Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας για διευκρίνιση της ημέρας της 1ης  Μαΐου θα ήθελε να γνωρίσει στα μέλη της καθώς και στους καταναλωτές τα εξής:

Βάσει νόμου, η Πρωτομαγιά έχει κηρυχθεί υποχρεωτική αργία με το άρθρο 14 του Ν. 4468/2017 κι ως εκ τούτου ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα για μία υποχρεωτική αργία για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες.

Καθώς τα μέτρα περιορισμού παραμένουν σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου ανακοινώθηκε  η μεταφορά των εορτασμών για το πρώτο Σάββατο μετά την άρση των μέτρων της 4ης Μαΐου για τον κορονοϊό. Αυτό σημαίνει ότι οι συμβολικοί εορτασμοί της Πρωτομαγιάς μεταφέρονται για το Σάββατο 9 Μαΐου 2020 μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

Ο καθορισμός της Πρωτομαγιάς ως υποχρεωτικής αργίας σημαίνει ότι κατά την ημέρα της Πρωτομαγιάς, εκτός των επιχειρήσεων που επιτρέπεται να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες, απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές θα πρέπει να καταβάλλουν στους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, κανονικά το ημερομίσθιό τους χωρίς καμιά προσαύξηση. Όσοι αμείβονται με μισθό θα πάρουν κανονικά τον μισθό τους, χωρίς περικοπή.

Ισχύουν δηλαδή όλα τα μέτρα και οι νόμοι που διέπουν την λειτουργία καθώς και τις εργασιακές σχέσεις  κατά τις επίσημες αργίες του κράτους και καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμορφωθούν με αυτά.

 

Προηγούμενο άρθρο Μέτρα στήριξης ζητάει το Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα δανειοδότησης Επανεκκίνηση 2020 από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας