Ειδήσεις

Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία με υποδομές, προσλήψεις, κερδίζει κατακτήσεις


Τώρα να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναλειτουργήσει άμεσα το Κέντρο Υγείας Παλαμά. Μέχρι τότε να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις στον προσωρινό χώρο στέγασής του ώστε να λειτουργήσει με ασφάλεια καλύπτοντας τις ανάγκες για ασθενείς και εργαζόμενους.

Να μην προχωρήσει το «ΝΕΟ ΕΣΥ» των νοσοκομείων – επιχειρήσεων,των ιδιωτικοποιήσεων και συγχωνεύσεων μονάδων υγείας, των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων και των εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων και διαφορετικών αποδοχών.

Δεν αποδεχόμαστε κερδισμένοι να είναι οι ιδιοκτήτες των μεγάλων διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών και ασφαλιστικών εταιρειών, αποδεικνύοντας, για άλλη μια φορά, ότι για τις λαϊκές οικογένειες η υγεία αποτελεί «ατομική ευθύνη» ενώ για τους επιχειρηματικούς ομίλους γίνεται πεδίο τεράστιας κερδοφορίας.

Να μην υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση και μετατρέπουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε «κόφτη» με σκοπό τη μείωση της ασφαλιστικής κάλυψης για υγειονομική περίθαλψη.

Δεν ανεχόμαστεοι δημόσιες μονάδες υγείας να  οδηγούνται σε συνθήκες «κατάρρευσης» λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού.

Δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση με την εντατικοποίηση και τους πετσοκομμένους μισθούς μας, την εργασιακή ομηρία για τους συμβασιούχους συναδέλφους αλλά και την ταλαιπωρία και οικονομική αιμορραγία των ασθενών.

Να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο, στα Κέντρα Υγείας, στις ΤΟ.Μ.Υ., στο ΕΚΑΒ και στον ΕΟΔΥ με μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και επαναφορά όσων απολύθηκαν για να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι νοιάζεται για την υγεία του λαού την ώρα που στηρίζει το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ για να βομβαρδίζει νοσοκομεία και να προχωρά στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης.

Συμμετέχουμε στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου.

Προχωράμε σε συνέντευξη τύπου εκείνη την ημέρα στις 12μ στο χώρο του Ιατρείου Αλληλεγγύης Παλαμά.

 

Της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας και του Σωματείου Εργαζομένων Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αθρόες εγγραφές και επανεγγραφές μαθητών Ρομά ηλικίας ως δεκαέξι (16) ετών στην Α΄ Γυμνασίου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα