Ειδήσεις

Ο Ανδρέας Στεργίου Δήμαρχος Αργιθέας επανεκλέχθηκε Πρόεδρος του Δικτύου Πίνδος


Η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Δήμων της περιοχής Πίνδου ανέδειξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα, επανεκλέγοντας στη θέση του Προέδρου τον Ανδρέα Στεργίου Δήμαρχο Αργιθέας, και νέα  Ελεγκτική Επιτροπή ενώ παράλληλα ομόφωνα αποφάσισε να χαράξει νέους δυναμικούς στόχους για το μέλλον του Δικτύου αλλά και να τιμήσει το παρελθόν της κοινής επιτυχημένης δράσης του.

Η Γενική Συνέλευση των ορεινών Δήμων Μελών του Δικτύου, που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην Πύλη Τρικάλων έδρα του Δικτύου, στην αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης:

-Αποφάσισε ομόφωνα να αναβαθμίσει για τη νέα δημαρχιακή περίοδο, με νέο πρόγραμμα δράσεων και πρωτοβουλιών το στρατηγικό στόχο του Δικτύου, που είναι οι ορεινοί Δήμοι της Πίνδου να βγουν οριστικά από την απομόνωση και να μπει δυναμικά η ορεινή Ελλάδα στον αναπτυξιακό χάρτη της Ευρώπης.

-Αποτίνοντας  παράλληλα αποχαιρετισμό τιμής στον εκλιπόντα ιδρυτικό και ιστορικό γενικό διευθυντή του Δικτύου, τον αείμνηστο  Χρήστο Γκρέκο, στο πρόσωπο του οποίου αποτυπώνονται οι κοινοί σκοποί, δράσεις και επιτυχίες του Δικτύου στην μέχρι τώρα πορεία του.

Ο Πρόεδρος Ανδρέας Στεργίου άνοιξε τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, με αναφορές τιμής και μνήμης, τονίζοντας παράλληλα την προσφορά αλλά και τις παρακαταθήκες της δράσης στο Δίκτυο Πίνδος, του προσφάτως εκλιπόντος Χρήστου Γκρέκου ενώ μετά από αναλυτικό απολογισμό πεπραγμένων τέθηκαν οι στόχοι της νέας περιόδου, που έγιναν ομόφωνα αποδεκτοί, σε κλίμα ομοθυμίας και σύμπνοιας όλων των συμμετεχόντων.

Στην αιχμή των νέων στόχων και πρωτοβουλιών του Δικτύου Πίνδος αναδείχθηκε η ολοκλήρωση, ενίσχυση και διεύρυνση των έργων, δράσεων και παρεμβάσεων με έμφαση στην ορεινότητα, κατά τα πρότυπα του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για τα Άγραφα, που έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται με εγκεκριμένη χρηματοδότηση.

Οι Δημοτικές Αρχές, οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες όλων των Δήμων Μελών του Δικτύου, όπως τονίστηκε στη βάση ανοιχτής, ισότιμης και δημιουργικής συνεργασίας τους  θα συνεχίσουν να εργάζονται, να προωθούν επιστημονικά, τεχνικά και οικονομικά τεκμηριωμένες προτάσεις και να διεκδικούν λύσεις, για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και την εφαρμογή ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδίου.

Παράλληλα συμφωνήθηκε στη νέα περίοδο, το Δίκτυο Δήμων της περιοχής Πίνδου να ενισχύει την εξωστρέφεια του. Προς αυτό το σκοπό προχωρά σε δημιουργικές συνέργειες και κοινές πρωτοβουλίες, με αντίστοιχους οργανισμούς και φορείς ορεινών Δήμων της Ιταλίας, Αυστρίας και άλλων χωρών, ώστε αφενός μεν να υλοποιηθούν νέα αναπτυξιακά προγράμματα κοινών στόχων και σκοπών αφετέρου δε, για να ενισχυθούν και να αποδώσουν καρπούς οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Δίκτυο Πίνδος, ώστε τα θέματα της ορεινότητας να ενταχθούν στις κεντρικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών πολιτικών, προγραμμάτων και χρηματοδοτήσεων για το περιβάλλον, τη διατήρηση των φυσικών πόρων, τον πράσινο ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική ουδετερότητα και ανθεκτικότητα στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία για την ένταξη κατά το αμέσως επόμενο διάστημα δύο ακόμα Δήμων στο Δίκτυο Πίνδος. Πρόκειται για τους Δήμους Δεσκάτης Γρεβενών και Καρπενησίου Ευρυτανίας.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης απηύθυνε χαιρετισμό ο  οικοδεσπότης Δήμαρχος Πύλης Τρικάλων Κώστας Μαράβας, καλωσορίζοντας τα Μέλη και τονίζοντας τη σημασία της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας όλων των Δήμων του Δικτύου.

Η στενή συνεργασία του  Δικτύου Δήμων της περιοχής Πίνδου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις συνέπειες φυσικών καταστροφών των τελευταίων και για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας τονίστηκε στον εισαγωγικό χαιρετισμό που απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, δηλώνοντας πως θα βρίσκεται στο πλευρό του Δικτύου.

Η σύνθεση της Νέας Διοίκησης

Η Γενική Συνέλευση του  Δικτύου Δήμων της περιοχής Πίνδου ανέδειξε τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία συνεδρίασαν και ομοφώνως συγκροτήθηκαν σε Σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Ανδρέας Στεργίου, Δήμος Αργιθέας

Αντιπρόεδρος: Περικλής Μίγδος, Δήμος Γ. Καραϊσκάκη

Γραμματέας: Αλέξης Καρδαμπίκης, Δήμος Αγράφων

Εκτελεστικός Σύμβουλος: Κώστας Μαράβας, Δήμος Πύλης

Μέλη:

Παναγιώτης Νάνος, Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Δημοσθένης Κατσής, Δήμος Σοφάδων

Φάνης Στάθης, Δήμος Μουζακίου

Χρήστος Χασιάκος, Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων 

Νίκος Βαΐτσης, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων 

Δημήτρης Φούκας, Δήμος Αμφιλοχίας 

Ελένη Τσομπίκου, Δήμος Μετσόβου

Ελεγκτική Επιτροπή:

Αικατερίνη Απόδιακου Μπουτίνα, Δήμος Μετεώρων

Παναγιώτης Σβερώνης, Δήμος Καρδίτσας

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST διοργανώνει το Wine & ChatIII: Ο ρόλος της γυναίκας σήμερα
Επόμενο άρθρο Ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο για το αντιπλημμυρικό σχέδιο της Περιφέρειας ο Δημήτρης Κουρέτας