Ειδήσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος για τα Μενελαΐδια 2022


Μενελαΐδια 2022, μετά από δύο χρόνια που η πανδημία μας κράτησε μακριά από κάθε κοινωνική και πολιτιστική δραστηριότητα. Ένα φεστιβάλ που με το πρόγραμμά του δεν προσφέρει απλώς μια ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να απολαύσουμε τα χορευτικά συγκροτήματα που θα εμφανιστούν, αλλά που ‘’ παντρεύει ‘’ την παράδοση και τον πολιτισμό με την ιστορία μας.

Με αναφορά στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, αλλά και στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, δύο κορυφαία γεγονότα για την ιστορία της Ελλάδας, το διεθνές φεστιβάλ ‘’Μεναλαΐδια’’ έρχεται να υπενθυμίσει, να τονίσει και να υπογραμμίσει τη σημασία τους.

Παράλληλα η παρουσία αποστολών 2ης και 3ης γενιάς απόδημων Ελλήνων, είναι  η απόδειξη πως μέσα από αυτό το φεστιβάλ – θεσμό, κρατιέται ζωντανή η σχέση αλληλεπίδρασης με τον απόδημο Ελληνισμό, ένα ισχυρό και συνεχώς εξελισσόμενο στοιχείο, που όμως δεν χάνει την επαφή του με τη Μητέρα Πατρίδα.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε Καρδίτσας, ως συνδιοργανωτής, στηρίζει έμπρακτα το διεθνές φεστιβάλ ‘’ Μενελαΐδια’’, αναγνωρίζοντας την προσφορά των απόδημων Ελλήνων στην πολιτιστική μας πορεία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και στο Λαογραφικό Χορευτικό  Όμιλο΄’’ ΜΕΝΕΛΑΛΑΙΣ’’.  Καλώ όλους τους Καρδιτσιώτες να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ και να απολαύσουν φως, χρώματα, ήχους και εικόνες.

Προηγούμενο άρθρο Παραλαβή δωματίων των δικαιούχων στέγασης στις Φοιτητικές Εστίες Λάρισας & Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Τετάρτη 24/8