Ειδήσεις

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας στον Δήμο Παλαμά για τις ζημιές


Σε συνέχεια της διευρυμένης σύσκεψης της Τρίτης 22/06 στην Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας επισκέφθηκε την  Τετάρτη 23/06 τον Δήμο Παλαμά.

Παρουσία του Δημάρχου Γιώργου Σακελλαρίου και του προϊσταμένου του ΕΛΓΑ Μιχάλη Λιόντου, επισκέφθηκαν τις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές και διαπίστωσαν το μέγεθος των καταστροφών μας και ο Δήμος Παλαμά για άλλη μια φορά ήταν στο επίκεντρο του πρωτόγνωρου αυτού καιρικού φαινομένου.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο έγινε έκλυση από τον Δήμαρχο για άμεση εκτίμηση και πληρωμήτων ζημιών, για σαφείς οδηγίες προς τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους για το τι θα πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα, αλλά και την απεμπλοκήτης αποζημίωσης του πάγιου εξοπλισμού από την διαδικασία των ΠΣΕΑ.

Ο κος Δούκας απάντησε πως ο ΕΛΓΑ αποδεδειγμένα είναι κοντά στους αγρότες γι’ αυτό  από την επομένη κιόλας μέρα της θεομηνίας επόπτες του οργανισμού ήρθαν στις πληγείσες περιοχές και είδαν τα τεράστια προβλήματα, αλλά και αυτός μετά από εντολή του Προέδρου του ΕΛΓΑ κου Λυκουρέντζου ήρθε άμεσα στις πληγείσες περιοχές, δείγμα της σοβαρότητας που δείχνει απέναντι στους πληγέντες αγρότες. Συνέχισε λέγοντας ότι θα ακολουθηθεί ο κανονισμός του ΕΛΓΑ , δηλαδή Αναγγελία-Δηλώσεις-Εκτιμήσεις και Αποζημιώσεις, αν είναι δυνατόν μέχρι τον Νοέμβριο, γι’ αυτό κάνει έκλυση προς τους αγρότες να δηλώνουν μόνο τα αγροτεμάχια που έχουν πρόβλημα για να αποφεύγεται η άσκοπη καθυστέρηση.

Ο Δήμαρχος Παλαμά έκλεισε την συζήτηση καταθέτοντας τον έντονο προβληματισμό του για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή. Φαινόμενα  πρωτόγνωρα και πρωτοφανή που δυστυχώς δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άμυνας.

Προηγούμενο άρθρο Τέλος οι μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Όλα τα νέα μέτρα
Επόμενο άρθρο Επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821