Ειδήσεις

Ο αθλητισμός είναι δικαίωμα για όλους που πρέπει να διασφαλίζεται δωρεάν


Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, που είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ψήφισαν θετικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, για την πραγματοποίηση δύο αναγκαίων έργων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας (ανακαίνιση του βοηθητικού γηπέδου του σταδίου ΑΛΚΑΖΑΡ και τοποθέτηση ελαστικού τάπητα στίβου στο στάδιο ΑΛΚΑΖΑΡ), μακριά από την λογική των άλλων παρατάξεων που συνδέουν τις αθλητικές υποδομές με την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού.

Η Λαική Συσπείρωση θεωρεί ότι αυτά τα έργα και πολλά άλλα που χρονίζουν χωρίς να γίνονται, δεν είναι χάρισμα κανενός προς τους αθλητές, προπονητές και αθλητικά σωματεία της πόλης, αλλά υποχρέωση της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΓΓΑ, που πρέπει να τα χρηματοδοτούν, να τα κατασκευάζουν και να τα συντηρούν, δίχως να επιβαρύνουν για όλα αυτά και για την χρήση τους, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και τις οικογένειες των αθλητών, αλλά να τα διαθέτουν δωρεάν με προγραμματισμό και ευρύτερα στη νεολαία και στο λαό.

Βεβαίως αυτά τα δύο έργα, δεν λύνουν τις ελλείψεις και προβλήματα που αντιμετωπίζει το στάδιο ΑΛΚΑΖΑΡ, το παλιό κλειστό γυμναστήριο, η αίθουσα βαρέων αθλημάτων, το κλειστό κολυμβητήριο του ΕΑΚ Λάρισας και γενικότερα πολλές υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λάρισα και σε όλη τη Θεσσαλία.

Όλες αυτές τις ελλείψεις και προβλήματα, η πολιτεία έχει την υποχρέωση άμεσα να τις αντιμετωπίσει με την χρηματοδότηση και την κατασκευή των απαραίτητων εργασιών και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, χωρίς καμία επιβάρυνση των αθλητικών σωματείων και των αθλούμενων.

Όπως υποχρέωσή της είναι να ενισχύσει ουσιαστικά την λειτουργία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων με κρατική επιχορήγηση και να σταματήσει την πληρωμή των αθλούμενων στους συλλόγους.

Επίσης υπάρχει άμεση ανάγκη για την δημιουργία και νέων αθλητικών υποδομών από την πολιτεία, χωρίς ΣΔΙΤ και επιβάρυνση του λαού ή των αθλούμενων, που δεν θα απευθύνονται μόνο στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία, αλλά θα είναι ανοιχτές για όλη τη νεολαία και τον λαό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη οργανωμένων δωρεάν προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού.

Όλα αυτά θεωρούμε ότι πρέπει να αποτελέσουν και διεκδικήσεις τόσο των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, των αθλητών, αλλά και των εργατικών, λαικών μαζικών οργανώσεων, της νεολαίας και του λαού της περιοχής.

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση του δημάρχου Παλαμά Γιώργου Σακελλαρίου στον κ. Καραλή
Επόμενο άρθρο Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας συνεχίζονται τα rapid tests