Ειδήσεις

Ο Δ. Λ. Πλαστήρα στηρίζει το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD


Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Δρυάδες εν Πλώ» διοργανώνει και φέτος το 5o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (5th International Dance Festival Disability), μοναδικό στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί στις 3 – 5 Ιουνίου 2022, στο Μουζάκι, στην Καρδίτσα και στη Λίμνη Πλαστήρα. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται δια ζώσης, αλλά και διαδικτυακά με ζωντανή μετάδοση των παραστάσεων της Παρασκευής και του Σαββάτου στο site της Ομάδας www.dryadesenplo.gr/5th-idfd. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Ε.Σ.Α.μεΑ ,της ΠΕΔ Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας και του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Ο δήμος Λίμνης Πλαστήρα στηρίζει έμπρακτα την διοργάνωση και φιλοξενεί την 3η ημέρα των δραστηριοτήτων του, την Κυριακή 5/6/2022, 14 ομάδες χορού συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στο Βοτανικό Κήπο.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, αναφέρει:

«Η δημιουργία μέσα από κάθε μορφή Τέχνης, είναι Πολιτισμός. Η ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση στην Τέχνη, είναι η πεμπτουσία του Πολιτισμού. Η συμπερίληψη είναι ανοιχτή αγκαλιά σε ανθρώπους διαφορετικούς, με ανάγκες και δυνατότητες που η αναπηρία επιτρέπει, ενώ το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα γίνεται θαύμα δημιουργίας και μάθημα ζωής. Το 5ο Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και μη, Ι.D.F.D. συνάμα είναι και εκπαίδευση για μια κοινωνία ανοιχτή, προσβάσιμη, μια ανοιχτή αγκαλιά που χωράει όλα τα παιδιά του θεού. Χαρείτε το!»

 

Προηγούμενο άρθρο Β. Τσιάκος: Διαρκές το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τις κοινότητες του Δήμου
Επόμενο άρθρο Προστασία της καστανοκαλλιέργειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας