Ειδήσεις

Ο δ/ντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κων/ντίνος Γκόλτσος για την Ημέρα Εκπαιδευτικού


Η 5η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί το 1994 από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού. Σκοπό έχει να υπενθυμίσει τον καθοριστικό ρόλο του εκπαιδευτικού τόσο στην μαθητιώσα νεολαία όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Οι εκπαιδευτικοί ως λειτουργοί της εκπαίδευσης έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους μαθητές και τους γονείς των, που τους εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διαπαιδαγώγηση πρωτίστως των χαρακτήρων των μαθητών τους και παράλληλα για την μάθησή τους. Εμπνέουν τους μαθητές των με διαχρονικές αξίες όπως η ειλικρίνεια, η τιμιότητα, η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη… Παρέχουν το ύψιστο αγαθό της Παιδείας στους αυριανούς πολίτες και είναι στυλοβάτες της κοινωνίας. Μέσα από αντίξοες καθημερινές συνθήκες οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν αγόγγυστα και αφειδώλευτα την αγάπη και την «ψυχή» τους προς τους μαθητές των. Συχνά επωμίζονται ευθύνες και ρόλους που δεν τους αναλογούν, ξεπερνώντας τον ίδιο τους τον εαυτό. Πολλές φορές βρίσκονται στο «στόχαστρο» της κοινής γνώμης και καλούνται να αποδείξουν πως δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για όλα και πως είναι διαφορετικά τα καθήκοντά τους… Με την πεποίθηση ότι διαθέτουμε ως χώρα αλλά και ως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικούς θα ήθελα να σας ευχηθώ καλή δύναμη με υγεία τόσο σε εσάς όσο και στις οικογένειές σας και να σας προτρέψω να συνεχίσετε με ζήλο και αυταπάρνηση το δύσκολο έργο σας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του ΣΒΘΣΕ για την περίπτωση αλλαγής καυσίμου από φυσικό αέριο σε άλλο αέριο ή υγρό καύσιμο στη βιομηχανία
Επόμενο άρθρο Τρεις προθήκες δώρισε το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ στο Δήμο Καρδίτσας