Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Παλαμά υποδέχθηκε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ


Την Τρίτη 16-05-2023 ο Δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Παλαμά προκειμένου να τους συγχαρεί και να τους απονείμει έπαινο για την συμμετοχή και την διάκρισή τους σε δύο πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Καλωσόρισε  τους μαθητές εκφράζοντας τους   καταρχάς τα  συγχαρητήρια του για την απόφασή τους να συμμετέχουν στους παραπάνω απαιτητικούς και ανταγωνιστικούς παράλληλα διαγωνισμούς ενώ στη συνέχεια ζήτησε από τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς να τον ενημερώσουν για το αντικείμενο του εκάστοτε διαγωνισμού, το μέγεθος δυσκολίας καθώς και τις εμπειρίες που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους. Αφού ενημερώθηκε δήλωσε ότι νιώθει πολύ περήφανος για τους     εκπαιδευτικούς και μαθητές του ΕΠΑΛ Παλαμά, οι οποίοι  είναι συνεχώς ενεργοί  συμμετέχοντας  σε διάφορες δράσεις και διαγωνισμούς επιδιώκοντας καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες προκειμένου να δημιουργήσουν κίνητρα και στόχους τα οποία θα αξιοποιήσουν στον μετέπειτα εργασιακό τους βίο. Τόνισε ότι θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν και  ευχήθηκε καλή επιτυχία στους τελειόφοιτους και καλή πρόοδο στους υπόλοιπους και έδωσε  επαίνους σε παιδιά και εκπαιδευτικούς ως ένα απλό δείγμα ηθικής ανταμοιβής.

Ο ένας από τους δύο διαγωνισμούς ήταν ο “YOUNG BUSINESS TALENTS” συμμετείχαν δύο  ομάδες του ΕΠΑ.Λ. ΠΑΛΑΜΑ, οι “DPNCOMPANY” και ‘UNBEATABLE’οι οποίες και κατάφεραν να προκριθούν στον εθνικό τελικό. Στον τελικό η “DPNCOMPANY”κατάφερε  να διακριθεί μιας και έλαβε την 1η θέση στην πεντάδα της και την 3ηθέση στην γενική κατάταξη.

Ο άλλος διαγωνισμό ήταν της Οικονομικής Ολυμπιάδας ο οποίος διεξάγεται παράλληλα  σε 15 χώρες  και  συμμετείχαν 3007 παιδιά.Από την Ελλάδα συμμετείχαν  168 σχολεία. Συνολικά 6 μαθητές από το  ΕΠΑΛ Παλαμά προκρίθηκαν στον Περιφερειακό γύρο και 1 μαθήτρια προκρίθηκε  στον  τελικό γύρο της χώρας μας, ο οποίος θα διεξαχθεί μετά τις πανελλήνιες εξετάσεις απ όπου και θα βγούν και οι μαθητές εκπρόσωποι της Ελλάδας.

Οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν ήταν:

Για την ομάδα ‘DPNCOMPANY’ οι: Τσιάπουλας Δημήτριος, Πατούνης Τίμος, Νασιάκος Ευθύμιος, ΠατούνηΚέλλυμε συντονίστρια καθηγήτρια την Καλογεροπούλου Αικατερίνη.

Για την ομάδα ‘UNBEATABLE’ οι: Τσιούκα Αθανασία-Μαρία, Σπυρόπουλος Νικόλαος, Κατσιαούνου Ζωή-Ειρήνη με συντονιστή καθηγητή τονΔουλγεράκη Μιχαήλ.

Στην Οικονομική Ολυμπιάδα οι: Τσιούκα Αθανασία-Μαρία, Πατούνη Κέλλυ, Κατσιαούνου Ζωή-Ειρήνη, Γιώτα Ηλιάνα-Σπυριδούλα, Κατσιαούνου Ελένη-Άρτεμις

και Τσιάπουλας Δημήτριος. Η μαθήτρια Τσιούκα Αθανασία-Μαρία προκρίθηκε στον τελικό γύρο. Συντονιστές καθηγητές ήταν οι Δουλγεράκης Μιχαήλ και η Καλογεροπούλου Αικατερίνη.

 

Προηγούμενο άρθρο Αριστοτέλης Σπάνιας: Θα είμαι πάντα εδώ μαζί σας να δώσουμε λύσεις και να κάνουμε τον νομό Καρδίτσας δυνατό
Επόμενο άρθρο Ο Φοιτητικός Σύλλογος της Κτηνιατρικής Καρδίτσας για το θέμα της καθαριότητας του Πανεπιστημίου