Ειδήσεις

Ο Δήμαρχος Σοφάδων συνομιλεί με τους μαθητές της Γ ΄ Λυκείου


Ο Δήμαρχος Σοφάδων κύριος Δημοσθένης Κατσής, την Τρίτη 7 Μαΐου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, συνάντησε και συνομίλησε με τους μαθητές της Γ Λυκείου, λίγες μόνο ημέρες πριν τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Σκοπός της συνάντησης – συζήτησης  ήταν η ενημέρωση τους, να μάθουν πως μπορούν να συνεισφέρουν στο σύνολο και να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα, να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν προβληματισμούς και να εμπνευστούν από τις ιστορίες που θα ακούσουν.

Ο κ. Κατσής, αφουγκράστηκε στα άγχη των μαθητών, συζήτησε μαζί τους για θέματα που αφορούν την επαγγελματική τους πορεία αλλά και γενικότερα για το πως οι ίδιοι οι νέοι, οι αυριανοί πολίτες, μπορούν να συνεισφέρουν ,ο καθένας με τον τρόπο τους, για μια πιο προοδευτική κοινωνία.

Τους συμβούλευσε να ακολουθούν τα όνειρα τους και τόνισε πως όσο δύσκολος και αν είμαι ο αγώνας τους, όσα εμπόδια κ αν παρουσιαστούν στο δρόμο τους ο καθένας είναι σίγουρο πως θα βρει την Ιθάκη του!

Επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει σίγουρα μια πορεία που μπορεί με πολλούς τρόπους να είναι μοναδική και προσωπική. Υπάρχει πιθανόν μια πορεία ίδια για όλους. Ο τρόπος είναι να ανακαλύψεις την πορεία και να αρχίσεις να βαδίζεις προς τα εκεί. Ο χάρτης είναι μπροστά σας γεμάτος διαδρομές. Επιλέξτε το προορισμό και ξεκινήστε το ταξίδι. Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν και είναι καλό γιατί απαιτούν τη δική σας δύναμη και αντοχή. Τέλος εσείς διαλέγετε το που θα πάτε, πώς θα πάτε και με ποιόν, γιατί η πορείαείναι υπόθεση αποκλειστικά δική σας».

Οι μαθητές από τη δική τους οπτική, μια οπτική “φόβου” και αγωνίας για την πορεία του αγώνας τους μετέφεραν τις σκέψεις τους με θερμό τρόπο, τους στόχους που θα ήθελαν να πετύχουν μέσω των πανελληνίων, τις σκέψεις του για την ύπαρξη ενός δεύτερου πλάνου σε περίπτωση αποτυχίας και πως οι ίδιοι φαντάζονται την κοινωνία του μέλλοντος, μεταξύ άλλων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι μαθητές της Γ Λυκείου, από το Γενικό Λύκειο Σοφάδων και Λεονταρίου καθώς επίσης και από το Επαγγελματικό Λύκειο Σοφάδων.

Παρόντες στη συζήτηση με τους μαθητές ήταν επίσης ο αντιδήμαρχος παιδείας δια βίου μάθησης–αθλητισμού και πολιτικής προστασίας, κ. Κατσιαντώνης Χρήστος, η διευθύντρια του ΓΕΛ Σοφάδων, κ. Ελένη Βλόντζου, ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Σοφάδων κ. Παντελής Τσάμαλος, η φιλόλογος κ. Χριστίνα Λιούτα και πολλοί φοιτητές.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ειδικό σχήμα στήριξης επιχειρήσεων του Παλαμά - Μέχρι 31 Μαΐου οι αιτήσεις
Επόμενο άρθρο Θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα με δυο νεκρούς