Ειδήσεις

Ο Δημήτρης Κουρέτας για το άρθρο 3 το ν. 4964/2022 που επικαλείται η Περιφέρεια


Το άρθρο 3 το ν. 4964/2022 που επικαλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το έγγραφο της προς το Δασαρχείο Βόλου ορίζει ότι: “α) Έργα και δραστηριότητες που απαιτούνται αποκλειστικά για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών πολιτικής προστασίας, σύμφωνα με το άρθρο 25 του ν. 4662/2020 (Α’ 27), εάν η εφαρμογή της περιβαλλοντικής αδειοδότησης έχει δυσμενείς συνέπειες στους σκοπούς του έργου και της δραστηριότητας. Η εκτίμηση της συνδρομής των προϋποθέσεων εξαίρεσης γίνεται με την υποβολή αίτησης από τον φορέα του έργου ή της δραστηριότητας, που συνοδεύεται από έκθεση τεκμηρίωσης, στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή, η οποία αποφαίνεται εντός δεκαπέντε (15) ημερών.”

Σύμφωνα με τα παραπάνω για να γίνει η κοπή των δέντρων απαραίτητη προϋπόθεση είναι: 1.  Η υποβολή έκθεσης τεκμηρίωσης για τη συνδρομή των προϋποθέσεων εξαίρεσης από τον φορέα του έργου που θα συνοδεύει την αίτηση δηλαδή από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και 2. Έγκριση της αίτησης από την αρμόδια αρχή δηλαδή την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Συνεπώς, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει την υποχρέωση να μας γνωστοποιήσει εάν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ή όχι.

Προηγούμενο άρθρο Μειώνεται δραματικά ο πληθυσμός στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Ευχαριστίες του ΚΕΘΕΑ Έξοδος