Ειδήσεις

Ο Δήμος Καρδίτσας εκσυγχρονίζει τον στόλο των οχημάτων του


Δυο νέα απορριμματοφόρα από το σύνολο των τεσσάρων που θα αποκτήσει η υπηρεσία καθαριότητας παραδόθηκαν ήδη στο Δήμο Καρδίτσας. Τα δυο νέα οχήματα καθώς και τα επόμενα δυο που θα παραδοθούν προσεχώς  αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά τις επιχειρησιακές  δυνατότητες της υπηρεσίας, καθώς ο σημερινός στόλος  οχημάτων θεωρείται γερασμένος και ξεπερασμένης τεχνολογίας. Για τη νέα προμήθεια οχημάτων ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος δήλωσε: «Στη θητεία μας προωθήσαμε την απόφαση να προμηθευτούμε τέσσερα νέα απορριμματοφόρα συνολικής δημόσιας δαπάνης που φτάνει περίπου στα 660.000 ευρώ. Οι πιστώσεις είναι από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Ήδη τα δύο απορριμματοφόρα παραδόθηκαν στην υπηρεσία και έπεται η παράδοση άλλων δυο. Με την ολοκλήρωση της προμήθειας και την ένταξη των νέων οχημάτων αναμένεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο, οι καλές υπηρεσίες καθαριότητας που απολαμβάνουν οι Δημότες μας. Συνεχίζουμε προς όφελος των συμπολιτών μας» κατέληξε στη δήλωση του ο Δήμαρχος.

Εξάλλου ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σωτ. Αντωνίου δήλωσε: «Με την έλευση δύο νέων απορριμματοφόρων και την αναμονή άλλων δύο μέχρι το τέλος του μήνα, αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί η έστω μερική ανανέωση του στόλου στον τομέα της καθαριότητας είναι γεγονός. Σημειώνω ότι κάτι αντίστοιχο έχει να συμβεί από το 2009 όταν βρισκόμουν πάλι στο ίδιο αξίωμα. Στην υπηρεσία καθαριότητας προστίθενται πολύτιμα εργαλεία που θα συμβάλλουν σημαντικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς τα έξοδα του δήμου μας, για τη συντήρηση των αυτοκινήτων, θα μειωθούν σημαντικά. Αξίζει να αναφέρουμε πως μέχρι το τέλος Μαρτίου, ο στόλος μας θα ενισχυθεί και με ένα καινούργιο φορτηγό με αρπάγη  (δαγκάνα). Ο δήμος Καρδίτσας προσπαθεί να ανανεώνεται και συνεχώς να βελτιώνει  την εικόνα της πόλης, να τη διατηρεί όμορφη καθαρή και ανθρώπινη. Ανάλογη προσπάθεια γίνεται βέβαια και για τις τοπικές κοινότητες. Τέλος επιτρέψτε μου να τονίσω ότι στη μεγάλη προσπάθεια για το περιβάλλον, καθοριστικό ρόλο έχει ο απλός πολίτης. Ο καθένας από εμάς. Πρέπει να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση και να το αποδεικνύουμε σε κάθε πτυχή της ζωής και της δραστηριότητάς μας».

Στη διαδικασία παράδοσης παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Αριστ. Σπάνιας.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή τη φάση παραδόθηκε στο Δήμο Καρδίτσας ένα απορριμματοφόρο 8 κ.μ και ένα απορριμματοφόρο  12 κ.μ.

Αναλυτικά το σύνολο της προμήθειας προβλέπει τα παρακάτω οχήματα:

– «Ένα (1) Απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 8,00 μ3», εκτιμώμενης αξίας  115.000,00 πλέον ΦΠΑ  27.600,00

«Δύο (2) Απορριμματοφόρα οχήματα χωρητικότητας 12,00 μ3», Συνολικής εκτιμώμενης αξίας 250.000,00 πλέον ΦΠΑ 60.000,00.

«Ένα (1) Απορριμματοφόρο όχημα χωρητικότητας 14,00 μ3 με γερανό οροφής», εκτιμώμενης αξίας 167.000,00 πλέον ΦΠΑ 40.080,00

 

Προηγούμενο άρθρο Νέος Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας ο Νίκος Μητσιογιάννης
Επόμενο άρθρο Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος