Ειδήσεις

Ο Δήμος Μουζακίου για τα κρούσματα δηλητηρίασης ζώων


Μετά από ενημέρωση που έγινε στο Δήμο από στελέχη φιλοζωϊκών οργανώσεων και τη συμβεβλημένη κτηνίατρο, ότι εμφανίστηκαν στην περιοχή κρούσματα θανάτωσης ζώων (σκύλων και γατιών) με φόλες, το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζει πως η πράξη αυτή είναι εγκληματική και διώκεται από το Νόμο 4039/2012. Επισημαίνεται πως η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον δυο ετών και χρηματική ποινή 30.000 Ευρώ.

Ο Δήμος Μουζακίου καταδικάζει μετά βδελυγμίας κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο  τη ζωή τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων, καθώς και των ανθρώπων που μπορεί να έρθουν σε επαφή με τοξικές δηλητηριώδεις ουσίες.

Η συγκεκριμένη πράξη διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο, έχει το δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Οι θανατώσεις ζώων προκαλούν αποτροπιασμό και βέβαια είναι καταδικαστέες από το σύνολο των πολιτών.

Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ζώων να είναι πολύ προσεκτικοί στους περιπάτους τους και να καταγγείλουν οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή τους, στις αρχές.

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ(μ-λ) Καρδίτσας: Μετά τις εκλογές φέρνουν χειρότερες μέρες
Επόμενο άρθρο Ραντεβού τη νέα αναγνωστική χρονιά έδωσαν τα μέλη του ομίλου Φιλαναγνωσίας του Δήμου Καρδίτσας