Ειδήσεις

Ο ΔΟΠΑΠΑΠ για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου


Ένα γνωστό και αγαπημένο σύνθημα της εποχής μας λέει «το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο» και ένα άλλο ισχυρίζεται πως «Με ένα βιβλίο πετάω».

Έτσι, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ο αναγνώστης μπορεί να πετάξει ψηλά, αφήνοντας την φαντασία του ελεύθερη. Όπως αναφέρει ο Ουμπέρτο Έκο «Μου φτάνει που ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω να διαβάζω, γιατί έτσι μαθαίνω αυτά που δεν ξέρω, ενώ όταν γράφεις, γράφεις μόνο αυτά που ξέρεις ήδη».

Τοβιβλίο αποτελεί τη βασικότερη κατηγορία έντυπου λόγου. Μέσα στις σελίδες ενός βιβλίου υπάρχει η κατάθεση της μελέτης, της έρευνας, τα αισθήματα του συγγραφέα. Έτσι φέρνει τον αναγνώστη σε επαφή με μεγάλα ιστορικά, πολιτικά και πνευματικά πρόσωπα.

Η σημαντικότερη προσφορά του βιβλίου είναι η πνευματική και ηθική καλλιέργεια του ανθρώπου, βοηθώντας τον σημαντικά στην απόκτηση πολύτιμων γνώσεων για την πορεία της ζωής του. Χωρίς το βιβλίο ο άνθρωπος δεν θα γνώριζε την πορεία του στους αγώνες. Μας δίνει πληροφορίες, μας βγάζει από τα αδιέξοδα και μας ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς.

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας Μιγκέλ Ντε Θερβάντες, ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες όλων των εποχών συγγραφέας του Δον Κιχώτη και ο κορυφαίος άγγλος θεατρικός συγγραφέας και δραματουργός Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η  Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.

Στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Προσχολικής Αγωγής Παλαμά (Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π) ανήκει ένα από τα πλέον  ζωντανάκύτταρα της κοινωνίας του Δήμου Παλαμά. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη. Περισσότερα από 2.000 εγγεγραμμένα ενεργά μέλη και 15.000 τίτλοι βιβλίων όλων των ηλικιών είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στεγάζεται στο κέντρο πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Παλαμά και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7:30-14:30.

Προηγούμενο άρθρο Σε πορεία ανόδου και επιτυχιών η προαγωνιστική ομάδα της ΑΚΑΚ
Επόμενο άρθρο Χρήση γεωργικών φαρμάκων εντός οικισμών και λοιπών ειδικών περιοχών