Ειδήσεις

Ο Εθελοντισμός γεµίζει τη ζωή µας!


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σοφάδων και συγκεκριμένα η  Ειδική Παιδαγωγός  κ. Ελένη Σαλταγιάννη  σε συνεργασία με τους  Αντιδημάρχους κα  Αλειφτήρα  Σοφία και κ. Κατσιαντώνη Χρήστο  ολοκλήρωσε με επιτυχία την ενημερωτική  δράση «Εθελοντισμός»   σε όλα τα  Δημοτικά  σχολεία του Δήμου Σοφάδων από 26/1/2024 έως 15/2/2024. Οι εκπαιδευτικές εβδομάδες περιελάμβαναν παρουσιάσεις της Ειδικής Παιδαγωγού  για να αναδειχθεί η σημασία του εθελοντισμού στη ζωή μας και να προβληθούν οι αξίες της συνεργασίας, της αλληλοβοήθειας και της ομαδικότητας.  Πρόκειται για το :

  • 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων
  • 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων
  • Δημοτικό Σχολείο Ανάβρας
  • Δημοτικό Σχολείο Λεονταρίου
  • Δημοτικό Σχολείο Κέδρου
  • Δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας
  • Δημοτικό Σχολείο Κυψέλης
  • Δημοτικό Σχολείο Καρποχωρίου

Οι μαθητές με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση για τον Εθελοντισμό, παρουσιάστηκε βιντεάκι και με αρκετό ενδιαφέρον μίλησαν για προσωπικές τους εθελοντικές συμμετοχές. Οι μαθητές μέσα από όλη αυτή τη δράση οφείλουν να κατανοήσουν ότι ζούμε σε μια περίοδο που η ανάγκη για συμπαράσταση προς τον συνάνθρωπο κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ.  Αναμφισβήτητα όλοι μας  βρήκαμε  την αφορμή να αναρωτηθούμε πόσο σημαντική είναι μέσα στη ζωή μας η πράξη της αλληλεγγύης. Μια πράξη που μας δίνει την  ευκαιρία να γίνουμε οι ίδιοι μέρος μιας ιστορίας ζωής, κατευθύνοντάς τη προς το καλύτερο. Οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να προστατεύσουμε σήμερα την εθελοντική δράση και να την αναβαθμίσουμε με κάθε τρόπο.

Γι’ αυτό, χρειάζεται ο εθελοντισμός να μπει πραγματικά στη ζωή μας από τα πρώτα κιόλας  βήματα. Πρέπει να μάθουμε στα  παιδιά μας τις αρχές  και τις αξίες του.

Ευχαριστούμε   θερμά  τους  Διευθυντές και  τους εκπαιδευτικούς   όλων  των σχολείων για την άψογη συνεργασία τους.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σοφάδων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδηλώσεις εορτασμού συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του ΤΕΕ & κοπής πίτας
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση του 4ου Γυμνασίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας