Ειδήσεις

Ο Κ. Αγοραστός στο Μουζάκι: Πλέον κατάλληλο το οικόπεδο όπου θα γίνει το νέο Κέντρο Υγείας


Το Μουζάκι επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 20/12/2021, αργά το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Θεοφάνη Στάθη.

Αρχικά στο Δημαρχείο, οι δυο αυτοδιοικητικοί άρχοντες παρόντων της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαρίας Καραμπέκου και των αντιδημάρχων του Δήμου Μουζακίου,κ. Λίνας Αγγελάκη, κ. Γιώργου Παπακώστα, κ. Γιώργου Φούντα και κ. Ηλία Τρυφέρη, συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την έναρξη της κατασκευής δυο εμβληματικών έργων για την περιοχή που επλήγησαν καίρια από τον «Ιανό»… Ο λόγος για τον νέο Κέντρο Υγείας και την περιφερειακή οδό της πόλης.

Στη συνέχεια οικ.κ. Αγοραστός και Στάθης συνοδευόμενοι από τουςαυτοδιοικητικούς αξιωματούχους προχώρησαν σε αυτοψία στο οικόπεδο Παπακωνσταντίνου, στο οποίο θα ανεγερθεί το νέο σύγχρονο Κέντρο Υγείας, καθώς επίσης και στις όχθες του πλημμυρόπληκτου Πάμισου.

Ο Περιφερειάρχης σε δηλώσεις του σε ότι αφορά το έργο του νέου Κέντρου Υγείας, χαρακτήρισε ως πλέον κατάλληλο το οικόπεδο που επιλέχθηκε αφού, – όπως είπε –, είναι μέσα στον ιστό της πόλης, είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο διότι βρίσκεται ανάμεσα σε τρείς δρόμους και πολύ κοντά στο κέντρο του Μουζακίου.

Σε ότι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την τοπική αυτοδιοίκηση για την προώθηση του έργου, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «ο Δήμος Μουζακίου είναι ο μοναδικός που αντιμετώπισε το σημαντικό πρόβλημα της μη ύπαρξης οικοπέδου στην περιοχή που να είναι χαρακτηρισμένο πολεοδομικά για κατασκευή Κέντρου Υγείας επειδή απλά λειτουργούσε Κέντρο Υγείας μέχρι και τον «Ιανό». Δηλαδή όποιο οικόπεδο και να επέλεγε για να κτιστεί εκεί Κέντρο Υγείας, έπρεπε να προχωρήσει σε πολεοδομικές ρυθμίσεις. Αυτό τον υποχρέωσε να έρθει αντιμέτωπος με πρωτοφανή γραφειοκρατία την οποία και αντιμετώπισε με σωστό τρόπο, φτάνοντας σήμερα στην τελική ευθεία της υλοποίησης».

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, «υπάρχει διαρκής συνεννόηση με τον Δήμο Καρδίτσας και την πολεοδομία του για την ταχύτατη ολοκλήρωση των απαιτούμενων ρυθμίσεων. Πολύ γρήγορα τα σχετικά έγγραφα θα έρθουν στην περιφέρεια Θεσσαλίας και θα εκδοθεί η οικοδομική άδεια για να αρχίσει εργασίες η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που όπως γνωρίζω είναι σε ετοιμότητα».

Αναφορικά με την κατασκευή του περιφερειακού, ο Περιφερειάρχης υπογράμμισε πως η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που έχει αναλάβει την εκτέλεση και αυτού του έργου, είναι πανέτοιμη (και από μελετητικής πλευράς), να το ξεκινήσει. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις η κοίτη του Παμίσου έχει γεμίσει νερά και περιμένει να μειωθεί η ποσότητά τους για να μπει και να αρχίσει τις εργασίες διευθέτησης που προβλέπονται.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθης δήλωσε πως με τον Περιφερειάρχη εξέτασαν τα χρονοδιαγράμματα των ως άνω αναφερόμενων πολύ κρίσιμων έργων για το Μουζάκι, μιας και φτάσανε πλέον στο δια ταύτα της υλοποίησης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «διαψεύδονται οι «Κασσάνδρες» που υποστηρίζουν πως το οικόπεδο που επιλέχθηκε για το νέο Κέντρο Υγείας δεν ήταν το καταλληλότερο. Η Δ.Ε. Μουζακίου έχει πολεοδομικό σχέδιο και οπουδήποτε και να πηγαίναμε για να φτιάξουμε το Κ.Υ. θα έπρεπε πρώτα ν’ αλλάξουμε το ΓΠΣ και της χρήσης γης».

Σε σχέση με το έργο της περιφερειακής οδού, ο κ. Στάθης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ευχάριστα νέα που κόμισε ο Περιφερειάρχης λέγοντας πως μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει η υλοποίησή του όπως θα γίνει και με το νέο Κέντρο Υγείας του Μουζακίου.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος εξήρε την άριστη συνεργασία που έχει με τον Περιφερειάρχη, η οποία αποφέρει συνεχώς καρπούς όπως είναι τελευταία η προώθηση της κατασκευής δυο κυκλικών κόμβων στις δυο πλευρές της γέφυρας Μουζακίου, οι οποίοι θα αλλάξουν προς το καλύτερο τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη, αλλά και την εικόνα της.

Προηγούμενο άρθρο Την κεντρική αποστραγγιστική τάφρο στα Ορφανά καθάρισε η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Έφυγε η Λυδία Θεοδωρίδου σημαντική δωρήτρια του Δήμου Καρδίτσας