Ειδήσεις

Ο Μανώλης Κονταρός στον Παλαμά και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στην Καρδίτσα


Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Λιμνών της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας συνεχίζεται την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:30 σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Παλαμά, στην κεντρική πλατεία, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ο Μανώλης Κονταρός θα μας ταξιδέψει στο κρητικά παραδοσιακά τραγούδια, στη μαγεία του ριζίτικου και στα μεθυστικά μονοπάτια του δημοτικού μας τραγουδιού. Συμμετέχει και η δημοφιλής τραγουδίστρια Γλυκερία Κωστούλα.
Ο Μανώλης Κονταρός γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1968 στις Βρύσσες Αποκορώνου στα Χανιά. Είναι γιος του Ιωάννη Κονταράκη (με καταγωγή από τον Tζιτζιφέ Αποκορώνου) και της Aννας, το γένος Μακρυδάκη από το Φρε Αποκορώνου. Έχει τρεις αδερφές, τη Μαρία, τη Γεωργία και τη Ζαχαρένια. Παντρεύτηκε το 1998 την Αθηνά Μαυριδάκη και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά το Γιάννη, την Aννα, τον Ιάκωβο και την Ελένη. Ζει με την οικογένειά του στο Ρέθυμνο.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 17 χρόνων. Αρχικά γράφτηκε στη σχολή μουσικών του Ross Daily στα Χανιά, όπου και πήρε τα πρώτα του μαθήματα για το λαούτο. Επιπλέον ασχολήθηκε από μικρός και με το χορό ως πρωτοχορευτής στον καλλιτεχνικό όμιλο Αποκορώνου. Με πρότυπα του το Νίκο Μανιά και το Μανώλη Κακλή ξεκινάει την επαγγελματική του δραστηριότητα βασισμένη στο τραγούδι.
Από την οικογένειά του δεν ασχολείται κανείς με μουσικά όργανα, αλλά προέρχεται από βαθιές παραδοσιακές ρίζες όσον αφορά στην κρητική φιλοξενία και στο τραγούδι. Ο πατέρας του, ο Κονταρογιάννης, είναι γνώστης και ερμηνευτής του ριζίτικου τραγουδιού. Το ερέθισμα να ασχοληθεί με τη μουσική προήλθε από τις παρέες που γίνονταν τακτικά στο σπίτι τους.
Ο Μανώλης Κονταρός, στη μακροχρόνια πορεία του, έχοντας προσφέρει αμέτρητα γλέντια και χορούς σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό έχει αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην παραδοσιακή κρητική μουσική, σεβόμενος πάντα το ύφος και το ήθος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο Μανώλης Κονταρός έχει συνεργαστεί με κάποιους από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες τραγουδιστές, όπως η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Πέτρος Ιακωβίδης, ο Γιώργος Τσαλίκης, η Άννα Βίσση, την Γλυκερία και πολλούς άλλους.

Γλυκερία Κωστούλα
Η Γλυκερία Κωστούλα με αφοσίωση στην παράδοση, αγάπη και πάθος στο τραγούδι και προερχόμενη από μουσική οικογένεια .Υπηρετεί το τραγούδι εδώ και πολλά χρόνια ως ερμηνεύτρια αλλά και συνθέτρια παραδοσιακών τραγουδιών, καθώς τα τραγούδια της “Νύφη μου μαλαματένια” με το οποίο συμμετείχε στο Ελλάδα έχεις ταλέντο το 2018 και το “Τραγούδι του γαμπρού” έχουν αγαπηθεί από το κοινό και ακούγονται σε όλη την Ελλάδα.
**Σας ενημερώνουμε ότι στην μουσική βραδιά του Φεστιβάλ Λιμνών της Περιφερείας Θεσσαλίας –Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας που θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Παλαμά στην Κεντρική Πλατεία την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21:00 δεν θα συμμετέχει ο δημοφιλής καλλιτέχνης Γιώργος Βελισσάρης .Η συμμετοχή του οποίου ανακοινώθηκε εκ παραδρομής. Θα υπάρξει σε επόμενη διοργάνωση συνεργασία με τον γνωστό καλλιτέχνη Γιώργο Βελισσάρη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΙΜΝΩΝ Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 2022
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ :ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ

• ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ
ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ *
13/9/2022 ΘΕΑΤΡΟ ΚΤΙΜΕΝΗΣ ΛΙΜΝΗ ΣΜΟΚΟΒΟΥ ΩΡΑ 21:00
ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΖΟΥΜ
Διοργάνωση : Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Συνδιοργάνωση: Δήμος Σοφάδων
*Ηθοποιός ΖΩΚΑΣ ΝΙΚΟΣ

• 17/9/2022 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΩΡΑ:21:00
ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας
Συνδιοργάνωση :Δήμος Καρδίτσας

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΚΙΩΝ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-Π.Ε.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
Ημ.Παράστασης Δήμος Κοινότητα Θέατρο Όνομα Παρ/σης
16/9 Καρδίτσα Νέα Εργατικά έναντι Νοσοκομείο Θέατρο Σκιών Καραμαγκιόλας «Ο Καραγκιόζης και ο γορίλας»

Προηγούμενο άρθρο Σε αναστολή σχολεία στο Δήμο Αργιθέας: Το δημογραφικό σοκ απαιτεί μεγάλες επενδύσεις και ορεινές πολιτικές! - Του Δημήτρη Παπακώστα
Επόμενο άρθρο Σωκράτης Βασιλάκος: Oι πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού και το Κορίτσι της Σμύρνης