Ειδήσεις

Ο Νεοκλής Αβδάλας στον Α.Σ.Κ.!


O Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον Νεοκλή Αβδάλα. Ο αθλητής ανήκει στον Παναθηναϊκό και θα αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού για μία σεζόν στην ομάδα μας.

Ο 17χρονος (γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2006), ύψους 2,03μ. διεθνής αθλητής αγωνίζεται στις δύο θέσεις των γκαρντ κι έρχεται να προσθέσει ταλέντο, ενέργεια και παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο.

Ο Νεοκλής, γιος του παλαιού καλαθοσφαιριστή Δημήτρη Αβδάλα, ξεκίνησε την καριέρα του από την Καλαμάτα ’80 και το 2019 μεταπήδησε στις ακαδημίες του Παναθηναïκού. Ήδη, από την πρώτη του χρονιά στο «τριφύλλι», ο ταλαντούχος γκαρντ ήταν μέλος της επαγγελματικής ομάδας, ξεχωρίζοντας με τα σωματικά του προσόντα. Σε ηλικία 15 χρονών, οκτώ μηνών και 14 ημερών, έγινε ο νεαρότερος αθλητής στην ιστορία του Παναθηναϊκού που καταγράφει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της BasketLeagueκαι δύο εβδομάδες αργότερα σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ, καθώς έγινε ο νεαρότερος σκόρερ των «πράσινων» στη μεγάλη κατηγορία. Το Δεκέμβριο του 2021, σε ηλικία 15 ετών, 10 μηνών και έξι ημερών, ο Νεοκλής κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά του και στην Ευρωλίγκα, καθώς με τους πόντους του στον αγώνα απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου, έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στη διοργάνωση.

Στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ο Καλαματιανός αθλητής έκανε αισθητή την παρουσία του στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων 2021, όντας μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Ειδικότερα, σημείωσε κατά μέσο όρο 16.6 πόντους, 8.8 ριμπάουντ, 3.8 ασίστ, 1.2 κλεψίματα και 1.6 μπλοκ. Ως μέλος των αναπτυξιακών τμημάτων του Παναθηναϊκού, αναδείχτηκε πρωταθλητής Παίδων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2020 στο Μαρούσι και πρωταθλητής Εφήβων στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2023 στη Λάρισα.

Ταυτόχρονα, ο Νεοκλής έχει στελεχώσει όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες, κατακτώντας την 4η θέση με την Εθνική Παίδωνστο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2022 στη Βόρεια Μακεδονία, μετρώντας 14.7 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1.9 κλεψίματα, 0.9 μπλοκμ.ο., ως μέλος της καλύτερης πεντάδας της διοργάνωσης. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, ήταν βασικό στέλεχος της Εθνικής Εφήβων στο Ευρωμπάσκεττης Σερβίας, αριθμώντας 12.6 πόντους, 3.8 ριμπάουντ και 4.2 ασίστμ.ο.

Καλωσορίζουμε τον Νεοκλή στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.Επίσης, ευχαριστούμε τον Παναθηναϊκόγια την παραχώρηση του αθλητή, την αγαστή συνεργασία και την εμπιστοσύνη στο πλάνο της ομάδας μας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημοτικού Κινηματοθέατρου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Λία Ρογγανάκη: Προστασία της δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας