Ειδήσεις

Ο Όρμπαν στη Μόσχα – Του Κώστα Βλάχου


Λυσσαλέες οι αντιδράσεις στην ΕΕ   για την επίσκεψη Όρμπαν  στη Ρωσία. Ο πρόεδρος  του Ευρωπαικού συμβουλίου  Σαρλ  Μισέλ   δήλωσε  ότι  δεν έχει καμία εντολή ως η τρέχουσα  εκ περιτροπής Χώρα  ασκούσα την προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ  να μιλήσει με τη Μόσχα.

Το  ερώτημα  μου  είναι  οι  επικεφαλής   αυτή τη στιγμή στην ΕΕ   και  πρωθυπουργοί  πήραν στις πρόσφατες   Ευρωεκλογές  εντολή   να  οδηγήσουν την Ευρώπη σε παγκόσμιο πόλεμο. ΞΕΚΑΘΑΡΑ  ΟΧΙ. Αυτοί   παρανομούν όχι ο Όρμπαν.

Με  εξαίρεση την  Γερμανία  πρωτίστως  και  μετά την Γαλλία  οι άλλες χώρες   όταν προεδρεύουν  μπορούν να συμμετέχουν σε πανηγύρια, δεξιώσεις  ,συναυλίες  και να καλούνε  εκεί ως τιμώμενα  και δοξαζόμενα  πρόσωπα τον  Μπορέλ, τον Μισέλ, την φορ ντερ Λάιεν.   Και  η Ούρσουλα   και  πολλοί   πρωθυπουργοί δήλωσαν  πως δεν εκπροσωπεί την ΕΕ  και  ουσιαστικά  ότι δεν μιλάμε για ειρήνη αυτή τη στιγμή.

Τώρα φαίνεται καθαρά  ποιος  είναι ο επιτιθέμενος.

Το  ΥΠΕΞ  της Ουκρανίας  δήλωσε  πως  για το ταξίδι  δεν υπήρξε σύμφωνη γνώμη ή συντονισμός από την Ουκρανία.  Πάρτους   στο γάμο….. Συνεχίζουν να πολεμούν για συμφέροντα άλλων . Και η Γερμανία διάβασα πως δήλωσε  κρατικός  αξιωματούχος

ότι για  το  λίθιο της  Ουκρανίας  πολεμά.  Μόνο η Ελλάδα  πολεμά   για ‘’ιερό σκοπό’’

το  διεθνές δίκαιο.

Και επειδή δεν  διαφαίνεται  νίκη της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή   ούτε ότι μπορεί να αμυνθεί  οι Ευρωπαίοι  θα  το τραβήξουν μέχρις  ότου  ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος. Νομίζουν πως θα μπορέσουν να  ελέγχουν  την κατάσταση όταν προκηρυχτεί.  ΟΙΚΤΡΑ  ΠΛΑΝΗ.

ΥΓ.  Εκ των υστέρων διάβασα  ότι η Ουγγαρία  δεν επέτρεψε στην Γερμανίδα

ΥΠΕΞ    Μπέρκοκ  να επισκεφτεί την  Βουδαπέστη, προφανώς  γιατί είναι γνωστή  η ξινή  και θα τους μάλωνε όπως η δασκάλα τα παιδιά. Ευτυχώς  υπάρχουν  ο Όρμπαν και ο Φίτσο   της Σλοβακίας  μήπως αποτελέσουν παραδείγματα και  για ηγέτες άλλων χωρών μελλοντικά.   Από τους σημερινούς να μην περιμένουμε τίποτα.

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στην I.M. Aγ. Τριάδος Δρακότρυπας
Επόμενο άρθρο Από τη γη στη σελήνη, στο απέραντο σύμπαν... και πάλι πίσω!!!