Ειδήσεις

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, κόμισε την Ιερά και Σεβασμία Εικόνα της Παναγίας Πελεκητής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου


Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., κόμισε την Ιερά και Σεβασμία Εικόνα της Παναγίας «Πελεκητής» στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης, όπου οι πιστοί έσπευσαν να την προσκηνύσουν.
Ακολούθως, προέστη της ακολουθίας του Εσπερινού.
Σημειώνεται ότι η εικόνα της Παναγίας της «Πελεκητής» είναι πιστό αντίγραφο της εικόνας που κλάπηκε το 2011 από την ομώνυμη Ιερά Μονή στην Καρίτσα η οποία δεν έχει βρεθεί ακόμα.
Το Ηγουμενοσυμβούλιο με πρωτοστάτη τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς  Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής κατάφερε με την υποστήριξη του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Τιμοθέου να αποκτήσει πιστό αντίγραφο της ιεράς Εικόνας, το οποίο από τον περασμένο Ιούνιο βρίσκεται στην Ιερά Μονή. Το εσωτερικό της ιεράς Εικόνας αγιογραφήθηκε από τον γνωστό αγιογράφο Ιερομόναχο Λουκά Ξενοφωντινό. Το εξωτερικό περίβλημα φιλοτεχνήθηκε από τον ασημουργό κ. Χαράλαμπο Καμπανόπουλο και τους συνεργάτες του.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή τροφίμων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο ΑΣΚ: Με αποφασιστικότητα στο Μαρούσι