Ειδήσεις

Ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος στα παιδιά και τους εφήβους


Ο προαθλητικός καρδιολογικός έλεγχος στα παιδιά είναι κριτικής σημασίας και έχει καταστεί πλέον προαπαιτούμενος για τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Στόχος της προαθλητικής φυσικής αξιολόγησης είναι η προαγωγή της υγείας και η ασφάλεια των αθλητών κατά τη διάρκεια της προπόνησης και των αγωνισμάτων. Είναι γνωστό ότι η άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη για την υγεία και σχετίζεται με μειωμένη θνησιμότητα και επίπτωση καρδιακών συμβαμάτων. Ωστόσο, σπάνια, μπορεί να οδηγήσει σε επικίνδυνες καρδιακές εκδηλώσεις και αιφνίδιο καρδιακό θάνατο σε άτομα με υποκείμενη καρδιακή νόσο, η οποία δεν είναι πάντα εύκολα αναγνωρίσιμη. Είναι προφανές , επομένως, ότι απαιτείται εξειδικευμένος και ενδελεχής παιδοκαρδιολογικός έλεγχος για τον πρώιμο εντοπισμό των ατόμων αυτών.

Ο Κος Ζάχος Παναγιώτης , Επιμελητής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γ. Ν. Καρδίτσας, εξειδικευμένος Παιδοκαρδιολόγος, είναι ο πλέον κατάλληλος για τη σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων όσον αφορά στον προαθλητικό καρδιολογικό έλεγχο, με στόχο, από τη μία, τον περιορισμό του του αιφνιδίου θανάτου στην άθληση , κι από την άλλη, την αποφυγή  πανικού, μιας και το φαινόμενο, αν και τραγικό, είναι σπάνιο.

Κρίνεται, λοιπόν, επιβεβλημένη η συμμετοχή όλων μας στη συζήτηση αυτή που θα γίνει στις 17 Απριλίου και ώρα 18: 30 στο ξενοδοχείο ¨ΚΙΕΡΙΟΝ ¨ με ομιλητή τον κο Ζάχο Παναγιώτη.

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Νέα Αριστερά Καρδίτσας: Οι ανακρίβειες του κ. Αυγενάκη δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα για τη Νέα ΚΑΠ