Ειδήσεις

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου μίλησε στο Ράδιο Ηχόραμα για το νέο φορολογικό και τα προβλήματα του κλάδου


Έντονα αντιδρούν οι έμποροι της Καρδίτσας απέναντι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο ζητώντας την άμεση απόσυρσή του. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου μίλησε αναλυτικά για το ζήτημα, το μεσημέρι της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου, στο Ράδιο Ηχόραμα (100,8 FM), στην εκπομπή «Μεσημεριανό Μαγκαζίνο» και στη Βάσω Μπαλαμπάνη.

Στον απόηχο της σχετικής κινητοποίησης των επιστημονικών φορέων και των ελεύθερων επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, στην κεντρική πλατεία, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου, ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ζητούν να αποσυρθεί.

Πιο αναλυτικά, τόνισε τα εξής:

«Είμαστε σε μια οριζόντια φορολόγηση. Καλούμαστε να πληρώσουμε εισοδήματα τα οποία δεν έχουμε αποκτήσει. Το τεκμαρτό εισόδημα είναι εισόδημα κατά προσέγγιση βάση με κάποιους αλγόριθμους το οποίο δεν συνδέεται με την πραγματικότητα.

Καλούμαστε οι επαγγελματίες, είτε έχουμε αποκτήσει είτε όχι, να φορολογηθούμε με τεκμαρτά εισοδήματα.

Αυτό σημαίνει ότι σε εύρος χρόνου πάρα πολλοί συνάδελφοι θα κλείσουμε. Η ανεργία, γιατί το προσωπικό το θεωρεί σαν τεκμήριο, θα αυξηθεί και φυσικά θα αυξηθεί και η μαύρη εργασία. Το ζήτημα είναι πολύπλευρο.

Εμείς κάναμε την αρχή, σαν Εμπορικός Σύλλογος, και καλέσαμε όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας, όλα τα σωματεία, επιστημονικά και μη, και την Τετάρτη βρεθήκαμε στην πλατεία για να διαμαρτυρηθούμε για τα αιτήματά μας».

Οι μικροί και μικρομεσαίοι έμποροι

Ερωτηθείς ειδικά για τους μικρούς και μικρομεσαίους εμπόρους και πως βιώνουν όλες αυτές τις πολυκρίσεις, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου σημείωσε:

«Ίσως να μην το έχουμε καταλάβει, αλλά η  γενιά μας αυτή τη στιγμή γράφει ιστορία. Ερχόμαστε από μια σειρά κρίσεων, με τελευταία την ενεργειακή κρίση η οποία έχει γονατίσει τους πάντες.

Μέτρα στήριξης, φυσικά, δεν είναι τα επιδόματα, η έμμεση βοήθεια.

Θέλουμε άμεσα μέτρα στήριξης, μείωση φορολογίας, μείωση τιμών και μείωση στο κόστος ενέργειας.

Αυτό το περιμένουμε όλοι μας προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, να παράγουμε και να προσφέρουμε.

Γιατί το μικρομεσαίο εμπόριο, αυτή τη στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην Ελλάδα».

 

Black Friday και Cyber Monday

Όσο για την Black Friday (Παρασκευή 24/11) και τη Cyber Monday (Δευτέρα 27/11) και τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου, ο κ. Αντωνίου επεσήμανε τα κάτωθι:

«Ο καταναλωτής είναι πιεσμένος και το διαθέσιμο εισόδημα πάει στα απαραίτητα και στα βασικά είδη ανάγκης.

Παρά ταύτα, περιμένουμε ότι και η Black Fridayκαι η Cyber Monday θα είναι μια μικρή ώθηση στην αγορά ενόψει της κίνησης των γιορτών που έρχονται και ελπίζουμε ότι θα είναι πολύ καλύτερη».

 

Απολογισμός της Λευκής Νύχτας

Όσον αφορά στη Λευκή Νύχτα που προηγήθηκε στις 10 Νοεμβρίου και το κατά πόσο κατάφερε να «ζεστάνει» την αγορά, ο κ. Αντωνίου ανέφερε τα ακόλουθα:

«Η Λευκή Νύχτα ήταν μια ικανοποιητική βραδιά, μια αρκετά καλή βραδιά για πάρα πολλούς συναδέλφους.

Ήρθε κόσμος στην πόλη, γέμισαν οι δρόμοι αρκετά και σε συνδυασμό με το προηγούμενο event, το Charitou Street Food Festival, κάποιοι τομείς πήγαν αρκετά καλά. Το σύνολο δε της αγοράς είναι ικανοποιημένο.

Όλες αυτές οι ενέργειες, πέρα από τον εμπορικό χαρακτήρα, έχουν σκοπό και να τονώσουν την ψυχολογία των καταναλωτών.

Και ερχόμαστε στα παλιά, που λέγαμε ότι θέλουμε τον πελάτη, θέλουμε τη ΄΄σκόνη΄΄ από τον πελάτη. Θέλουμε να βγει έξω, να μας δει. Ότι ΄΄συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε και να του προσφέρουμε΄΄».

 

Προσδοκίες ενόψει γιορτών

Οι γιορτές πλησιάζουν και ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας Αριστοτέλης Αντωνίου και για το πώς έχουν οι προσδοκίες τους και το κατά πόσο αισιόδοξοι είναι οι έμποροι, απάντησε ως εξής: «Δεν μπορούμε να κάνουμε και διαφορετικά από το να είμαστε αισιόδοξοι Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε αισιόδοξοι».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Όλες οι εκδηλώσεις του 12ου Μύλου των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο Η Ε.Ο.Α.Σ.Κ. καλεί σε σύσκεψη, στον Παλαμά, τους αγροτικούς συλλόγους