Ειδήσεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τ.Κ. Σιτοχώρου Φαρσάλων


Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε, ότι η παραβολή του Σπορέως είναι πολύ σπουδαία, γιατί μας διασώζει μία διδασκαλία του Κυρίου, που αποκαλύπτει πολύ σημαντικά νοήματα για την πνευματική μας ζωή.
Ο Κύριος εξηγώντας την παραβολή στους μαθητές του, τους είπε: “υμίν δέδοται γνώναι τα μυστήρια της βασιλείας του Θεού, τοις δε λοιποίς εν παραβολαίς”, δηλώνοντας ότι η βασιλεία του Θεού αποκαλύπτεται και σε μας, που είμαστε βαπτισμένοι Χριστιανοί, γιατί μετέχουμε σε αυτήν, από αυτή την ζωή μέχρι την αιωνιότητα.
Στην ερμηνεία της παραβολής, ο Κύριος εξηγεί στους μαθητές Του, ότι ο σπόρος είναι ο λόγος του Θεού, που είναι ζωή και σωτηρία. Όπως στην τρίτη περίπτωση της παραβολής ,ο σπόρος έπεσε στο μέσο των αγκαθιών και όταν τα αγκάθια φύτρωσαν μαζί του τον έπνιξαν, έτσι κι εμείς έχουμε μέσα στην καρδιά μας ζιζάνια και αγκάθια, που ενώ ακούμε τον λόγο του Θεού, δεν τον αφήνουν να καρποφορήσει.
Οι δυσκολίες της ζωής μας και οι βιοτικές μέριμνες, γίνονται προσκόμματα για την σωτηρία μας , γιατί προκαλούν μία διαταραχή που την εκμεταλλεύεται ο διάβολος και δεν μας αφήνει  να προσεγγίσουμε τον Θεό και ο λόγος Του δεν τελεσφορεί στην ζωή μας.
Επίσης οι ηδονές της ζωής ,με την υποτιθέμενη ευχαρίστηση που μας προκαλούν , μας δημιουργούν ειδωλολατρικές σχέσεις ,μας απομακρύνουν από την εν Χριστώ ζωή και χάνουμε την Χάρη και το έλεος του Θεού.
Για να αποφύγουμε αυτή την αρνητική κατάσταση, πρέπει να μελετούμε με προσευχητική διάθεση την καινή Διαθήκη, που είναι ο  λόγος του Θεού, για να γνωρίσουμε τον Θεό και να οικοδομήσουμε μια ουσιαστική σχέση μαζί Του.
Αυτό θα μας  βοηθήσει να ζούμε πνευματικά με νηστεία, προσευχή, εξομολόγηση και συχνή Θεία Κοινωνία, ώστε ο λόγος του Θεού να βρίσκει την καρδιά μας ως χώμα καλό και αγαθό, να αναπτύσσεται, να  καρποφορεί και να μας οδηγεί στη σωτηρία μας.

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήρια επιστολή του Δημοτικού Σχολείου Αγναντερού
Επόμενο άρθρο Δράση κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μουζακίου