Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Καρδίτσας στηρίζει τις κινητοποιήσεις των Κέντρων Υγείας


Τα Νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα καθώς και οι εργαζόμενοι σε αυτά, συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την πανδημία.

Πέρασε περίπου ένας χρόνος και όμως πολλά από τα προβλήματα ακόμη υφίστανται .

Στο Νοσοκομείο μας, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και  εξοπλισμό  κάτι που δυσχεραίνει  το ήδη πολύ δύσκολο έργο όλων των συναδέλφων.

Τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία δεν λειτουργούν και τα προγραμματισμένα χειρουργεία δεν γίνονται , με ότι αυτό συνεπάγεται. Αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Η Παθολογική κλινική , λειτουργεί μόνο με 7 γιατρούς…..

Το ίδιο ισχύει για το ΤΕΠ, για την ΜΕΘ και όχι μόνο…

Οι μετακινήσεις γιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως επικουρικών ή γενικών ιατρών δεν επαρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες στο Νοσοκομείο  μας. Πρέπει άμεσα να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών, και  προσωπικού στις ειδικότητες όπου δεν επαρκεί.

Η δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων στο Νοσοκομείο μας ,έγινε για τον εμβολιασμό του προσωπικού και μόνο. Παρόλα αυτά,  το ήδη ελάχιστο και εξουθενωμένο προσωπικό του Νοσοκομείου μας ,συνέχισε   και με τον εμβολιασμό των  συμπολιτών μας.

Τα Κ.Υ. και τα ΤΟ.Μ.Υ ,θα έπρεπε να έχουν  στελεχωθεί με μόνιμους γιατρούς και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτουν και την πρωτοβάθμια περίθαλψη, αλλά και να αναλάμβαναν  τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού, έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο και να μην επωμιστεί και αυτό, εν μέσω πανδημίας.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Καρδίτσας, στηρίζει την συμβολική κινητοποίηση ,που θα πραγματοποιηθεί στο Κ.Υ Παλαμά την Τετάρτη στις 10πμ, καθώς και την κινητοποίηση στις 11 Φεβρουαρίου στο  Κ.Υ. Καρδίτσας, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αναδείξουν τα προβλήματα στην Π.Φ.Υ.

 

Προηγούμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία για τους εργαζόμενους του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας: Άμεσα η κατάργηση του συστήματος χρονικής προτεραιότητας στο Εξοικονομώ