Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας κοντά στους αγρότες


ΑΣ

Η σημερινή οικονομική κρίση, η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό με τις απανωτές ζημίες από τις θεομηνίες, οδηγούν στην εξόντωση την αγροτική τάξη.

Είναι γνωστό πια ότι οι πολιτικές της ΚΑΠ που εφαρμόζονται, πολιτικές ουσιαστικά της ΕΕ, για χρόνια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ, οδηγούν σε φτωχοποίηση και αφανισμό τη μικρομεσαία αγροτιά ερημώνουν τα χωριά τους, ακριβαίνουν τα βασικά είδη διατροφής των εργατικών οικογενειών. Αυτές οι πολιτικές πάνε μαζί με την καταστολή.

Οι αγρότες εκφράζουν την αγωνία τους για επιβίωση των εκμεταλλεύσεών τους και των κόπων ολόκληρης ζωής. Είναι αυτή η αγωνία που σε συνδυασμό με την απειλή των τραπεζικών χρεών που δημιουργήθηκαν ή επιδεινώθηκαν στην υπερδεκαετή περίοδο της κρίσης, δημιουργεί κατάσταση ασφυξίας σε όλο τον πρωτογενή τομέα.

Συμπαρατασσόμενοι στον διεκδικητικό αγώνα που ξεκίνησε, καλούμε την Κυβέρνηση αντί να στέλνει τα ΜΑΤ, να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος και στην χάραξη μακροπρόθεσμων στρατηγικών έτσι ώστε σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του οργανωμένου Αγροτικού Κινήματος, να βρεθούν λύσεις που θα οχυρώνουν την επιβίωση της Αγροτικής Τάξης.

 

Προηγούμενο άρθρο Keeping a Healthy Very long Distance Romance
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας