Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για την αντιπαράθεση Δήμου Καρδίτσας και Κ. Ξυλομένου


Το τελευταίο χρονικό διάστημα είδαμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να συμβαίνει μια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του δημοτικού συμβούλου του Δήμου Καρδίτσας κ. Ξυλομένου και του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Τσιάκου.

Είναι θεμιτό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε δημοτικού συμβούλου να ασκεί κριτική στις αποφάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων και να επισημαίνει τυχόν λάθη ή παραλείψεις αν υπάρχουν.

Δεν είναι όμως θεμιτό σε αυτή την αντιπαράθεση μεταξύ των συμβούλων της μειοψηφίας και της δημοτικής αρχής να εμπλέκουν τους εργαζόμενους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο κ. Ξυλομένος χαρακτήρισε μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Καρδίτσας ως ανεπαρκή υπάλληλο.

Σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα και τον νόμο για την αξιολόγηση η ανεπάρκεια για έναν υπάλληλο των Ο.Τ.Α. διαπιστώνεται όταν αυτός έχει αξιολογηθεί από τους νόμιμους αξιολογητές του και βαθμολογήθηκε από 25 – 39 με άριστα το 100.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν στο Δήμο Καρδίτσας τέτοια βαθμολογία δεν υπάρχει για κανένα μηχανικό της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κατά συνέπεια η αναφορά του κ. Ξυλομένου περί ανεπάρκειας του συγκεκριμένου μηχανικού είναι ατυχής και άστοχη και ταυτόχρονα προσβλητική για τον εργαζόμενο.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Καρδίτσας εδώ και 12 χρόνια (2010 -2022) έχουν μειωθεί στο μισό ενώ οι αρμοδιότητες που έχουν έρθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν υπέρ πολλαπλασιαστεί κατά συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων τους με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη να καταβάλουν τεράστια προσπάθεια.

Τέλος δεν μπορεί για κάθε κακοτεχνία ή αστοχία ενός έργου να φταίνε πάντα οι επιβλέποντες μηχανικοί και να μένουν στο απυρόβλητο οι καθ’ ύλη αρμόδιοι ανάδοχοι – κατασκευαστές του έργου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θετικός στον κορωνοϊό ο δήμαρχος Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος
Επόμενο άρθρο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων