Ειδήσεις
Tags |

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ για την παύση των ανταποκρι-τών του ΟΓΑ


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση της κεντρικής διοίκησης του ΕΦΚΑ να προχωρήσει σε παύση των ανταποκριτών του ΟΓΑ, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους ανταποκριτές και ταυτόχρονα προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία σε όλους τους ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α.  στο Νομό Καρδίτσας.

Ο Διοικητής του e ΕΦΚΑ  , αφού ευχαρίστησε τους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α. για τη μέγιστη συμβολή τους στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ο.Γ.Α. και στη στήριξη της ελληνικής υπαίθρου, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την άμεση παύση τους από τα καθήκοντα που ασκούσαν επί σειρά ετών.

Οι εν λόγω υπάλληλοι των Δήμων, εντεταλμένοι για το σκοπό αυτό, επισκέπτονταν εβδομαδιαίως, σε συγκεκριμένη ώρα και μέρα, το κάθε χωριό και παρείχαν πολύτιμες υπηρεσίες , όσον αφορά στη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών ζητημάτων των κατοίκων, έχοντας, πλέον, αναπτύξει προσωπική σχέση μαζί τους, με σκοπό να τους απαλλάξουν από κάθε γραφειοκρατική ταλαιπωρία.

Με την κατάργηση του θεσμού των ανταποκριτών, πλέον, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και συνταξιούχων κατοίκων των απομακρυσμένων χωριών του νομού μας, σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση των τοπικών υποκαταστημάτων του ΕΦΚΑ, θα καταστεί σχεδόν αδύνατη.

Είναι λοιπόν σίγουρο ότι πολλοί είναι εκείνοι ασφαλισμένοι του Ο.Γ.Α. που δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ηλεκτρονικά, ή δεν μπορούν να μετακινηθούν, λόγω γεωγραφικής απόστασης και προβλημάτων υγείας, επιπλέον, όσοι κάτοικοι διαβιούν σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Καρδίτσας, σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του αρμόδιου τοπικού Καταστήματος του ΕΦΚΑ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα πρέπει να δαπανούν χρόνο και χρήματα, για να μεταβούν στη Καρδίτσα, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για οικονομική ενίσχυση αυτών των κατοίκων στις απομακρυσμένες περιοχές, σχετικά με τα επιπλέον έξοδα με τα οποία θα επιβαρύνονται, για να καλύψουν τις μετακινήσεις τους προς και από τη Καρδίτσα.

Η κατάργηση των ανταποκριτών του Ο.Γ.Α. στους Δήμους του Νομού Καρδίτσας, αποδεικνύει τη συνεχή συρρίκνωση των υπηρεσιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αντίστοιχη συσσώρευση σε άλλη υπηρεσία στην πόλη της Καρδίτσας, γεγονός που πλήττει την εξυπηρέτηση των κατοίκων ασφαλισμένων στον Ο.Γ.Α.

Πρέπει να σημειώσουμε πως οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, εν μέσω πανδημίας, λειτουργούν αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Ο Διοικητής του ΕΦΚΑ να ανακαλέσει την απόφασή του και ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών θα πρέπει με απόφασή του να συνεχίσει να αξιοποιεί τους ανταποκριτές του Ο.Γ.Α., έτσι ώστε να μπορούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του Ο.Γ.Α. λύνοντας με αυτό τον τρόπο τα πολλά προβλήματα που προκύπτουν από την κατάργηση του θεσμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού φυγόποινου στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού