Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά τιμά την Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη


Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εορτάζεται στις 14 Ιουνίου κάθε έτους, τιμά τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την προσφορά του και ταυτόχρονα προτρέπει και ενθαρρύνει όλους μας να συνεισφέρουμε στον ιερό σκοπό της αιμοδοσίας.

Στην κατεύθυνση αυτή εκπονούνται προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού με σκοπό την ανάδειξη της εθελοντικής αιμοδοσίας σε στάση ζωής και την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμετοχής, συνοχής και αλληλεγγύης.

Εν όψει της φετινής παγκόσμιας ημέρας εθελοντή αιμοδότη ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά έχει προγραμματίσει δράσεις αφιερωμένες στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας. Συγκεκριμένα:

  • Με απόφαση Δ.Σ. αγοράστηκαν είκοσι (20) βιβλία της ιατρού Αιμοδοσίαςστο Νοσοκομείο της Χίου, Δέσποινας Ανταράκη (M.D., M.Sc., Ph.D. , Ιατρός Βιοπαθολόγος) με τίτλο «Η Δώρα και το δώρο της Αιμοδοσίας» το όποιο απευθύνεται στα μικρά παιδιά και δημιουργήθηκε ιχνηλατώντας ακριβώς την ανάγκη της παιδείας για εκκόλαψη και προσέλκυση νέων αιμοδοτών. Ήδη το βιβλίο έχει ξεκινήσει να μοιράζεται στα σχολεία του Δήμου Παλαμά!.
  • Προτάθηκε στην ειδικευόμενη Ιατρό Παθολογίας του Π.Γ.Ν. Λάρισας κ. Παρασκευή Βαλαράκου να γράψει, εκ μέρους του Σ.Ε.Α. Παλαμά, ένα άρθρο αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, η οποία αποδέχτηκε την πρόταση με χαρά.
  • Την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 έχει προγραμματιστεί η 2η μέρα της 48ης τακτικής αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Παλαμά από τις 08:30 έως και τις 13:00. Είμαστε βέβαιοι ότι οι εθελοντές αιμοδότες-μέλη του συλλόγου μας για ακόμη μια φορά θα δείξουν με την παρουσία τους την έμπρακτη στήριξη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Προηγούμενο άρθρο Μέχρι τις 18 Ιουνίου ο πανθεσσαλικός μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής
Επόμενο άρθρο Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας