Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας έκοψε την πίτα του


Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας την Κυριακή 4 Φλεβάρη  στο μουσικό στέκι «ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ», έκοψε την πρωτοχρονιάτικη  πίτα του.  Η πρόεδρος του Συλλόγου Λήδα Αγγέλου στην ομιλία της τόνισε: «Η δράση που ανέπτυξε ο Σύλλογος μετά από την εκλογή του νέου ΔΣ αλλά και τις εξελίξεις που φέρνει η νέα χρονιά απαιτεί την αισιόδοξη και μαχητική ετοιμότητα των μελών μας.

Η περίοδος των εορτών και η νέα χρονιά φέρνει επιδείνωση στην κατάσταση που υπάρχει στην τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών. Το μισό εισόδημα του λαού πάει στη φορολογία και το άλλο μισό στα είδη πρώτης ανάγκης, που έχουν γίνει απλησίαστα. Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με τα «pass» και «καλάθια». Το ισοζύγιο είναι αποκαλυπτικό: Άδειες τσέπες για τον λαό, γεμάτα ταμεία για τους ομίλους των τροφίμων και τα μεγαθήρια του λιανεμπορίου.

Η φοροαφαίμαξης του λαού συνεχίζεται με τα λαϊκά στρώματα να πληρώνουν κάθε χρόνο το 95% των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού. Ενώ και για τους βιοπαλαιστές ΕΒΕ, με το νέο φοροληστρικό σύστημα, σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες θυσίες για τους δυσβάσταχτους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, ενώ οι φοροαπαλλαγές αυξάνονται για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Και όλα αυτά με τους ήδη χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις καθηλωμένες και την αβεβαιότητα με την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, που την πρωτιά κρατάνε οι γυναίκες.

Στην Καρδίτσα οι εργαζόμενες και όχι μόνο γυναίκες με παιδιά που φοιτούν στον 3ο παιδικό σταθμό βρίσκονται στην αβεβαιότητα. Το κτήριο που στεγάζεται ο σταθμός πωλείται με τον δήμο να μην έχει πλάνο το που θα στεγαστεί η δομή της προσχολικής αγωγής μετά. Είναι ένα θέμα που πρέπει να το παρακολουθήσουμε και να κινηθούμε αναλόγως.

Επιπλέον χτύπημα αποτελεί η απόφαση της κυβέρνησης να φέρει νόμο για ιδιωτικά – μη κρατικά πανεπιστήμια. Αυτή η απόφαση της κυβέρνησης δίνει συντριπτικό χτύπημα στις σπουδές, στα πτυχία και την εργασιακή προοπτική των φοιτητών, καθώς ενισχύει την εμπορευματοποίηση της Παιδείας καθώς το κράτος απαλλάσσεται από την ευθύνη της αποκλειστικά δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, συντείνει στην ακόμα πιο άνιση πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση, με βάση την οικονομική δυνατότητα της οικογένειας και υποβαθμίζει την αξία των πτυχίων.

Η περαιτέρω υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας είναι στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης με την ταχεία εφαρμογή όπως επιθυμεί του σχεδίου για το «νέο ΕΣΥ». Στην Καρδίτσα και στο νοσοκομείο και στα κέντρα υγείας κάτι τέτοιο είναι εμφανές εδώ και καιρό με την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και την μεγάλη αυτοθυσία του υπάρχοντος προσωπικού για την παροχή των αναγκαίων υπηρεσιών.

Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ,  με το νομοσχέδιο που φέρνει, στο όνομα της “ισότητας στο γάμο”,  προωθεί :

  • Την περαιτέρω ενίσχυση της εμπορευματοποίησης τόσο της διαδικασίας της τεκνοποίησης  όσο και της τεκνοθεσίας (υιοθεσίας)
  • Την επέκταση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας, της ακραίας αυτής μορφής εκμετάλλευσης της γυναίκας, του σώματός της και της αναπαραγωγικής διαδικασίας.
  • Την υπονόμευση της ανάγκης του παιδιού στην μητρότητα και στην πατρότητα.

Οι αγρότες της περιοχής μας, παλεύουν να μείνουν στον τόπο τους, έχοντας απέναντί τους ένα επιλεκτικά «ανίκανο» και εχθρικό κράτος. Ειδικά μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη η αγροτική παραγωγή με τις πλημμύρες. Όπως κάναμε και την προηγούμενη περίοδο, η παρουσία μας και η στήριξή μας στον πολύμορφο αγώνα που έχουν ξεκινήσει και κλιμακώνουν είναι δεδομένη.

Η Παλαιστίνη συνεχίζει να φλέγεται με τα θύματα του ισραηλινού κράτους να αυξάνονται καθημερινά. Το 70% των θυμάτων είναι γυναίκες και παιδιά ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των αγνοημένων. Φαίνεται καθαρά η επέκταση της πολεμικής σύγκρουσης στην περιοχή μας με την Ελλάδα να έχει σημαντική εμπλοκή καθιστώντας την στόχο. Επειδή η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά συνεχίζουμε με τον αγώνα για απεμπλοκή της χώρας μας από τους μηχανισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ που εντείνουν την ανασφάλεια του λαού μας και της περιοχής μας και την στήριξη του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Συναγωνίστριες,

Σε αυτό το πλαίσιο, ευχόμαστε σε όλες υγεία, δύναμη και αγωνιστική αισιοδοξία για την νέα χρονιά που έχουμε μπροστά μας.»

Ακολούθησε η κοπή της πίτας, και η  βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο γλέντι με πολλή ζωντανή μουσική και μπόλικο χορό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Η κρατική αρωγή φθάνει έως και 500.000 ανά αγρότη
Επόμενο άρθρο Η αναπληρώτρια Υπουργός υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας