Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας για τη λειτουργία του μαστογράφου στο Νοσοκομείο


Ανάμεσα στα πολλά προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας που αναδείχτηκαν πιο έντονα με αφορμή την πανδημία, υπάρχει και αυτό των σοβαρών ελλείψεων στον τομέα της πρόληψης του καρκίνου του μαστού, εδώ και χρόνια, με ευθύνη των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.

Το Νοσοκομείο Καρδίτσας, αν και έχει ψηφιακό μαστογράφο, τελευταίας τεχνολογίας δεν λειτουργεί λόγο της μεγάλης υποστελέχωσης του ακτινοδιαγνωστικού τμήματος σε ακτινοδιαγνώστες και τεχνολόγους ακτινολόγους. Γίνονται μία ή δύο φορές την εβδομάδα μαστογραφίες από μη ψηφιακό σε κινητή μονάδα, που βρίσκεται στο προαύλιο του Νοσοκομείου.

Αποτέλεσμα οι γυναίκες και στη Καρδίτσα αναγκάζονται να πληρώνουν από τη τσέπη τους για τον προληπτικό έλεγχο της μαστογραφίας ή δεν τον κάνουν καθόλου.

Για το ζήτημα αυτό αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας με αποτελούμενη από την πρόεδρο Λήδα Αγγέλου και το μέλος του ΔΣ Δώρα Μπριλάκη και την Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Καρδίτσας και Κέντρων Υγείας ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο διευθυντή του ακτινολογικού τμήματος και ενημερώθηκαν για την κατάσταση. Τα τρία άτομα προσωπικό που υπηρετούν αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο δεν αρκούν για να λειτουργήσουν τον μαστογράφο. Είναι υπεύθυνοι για ακτινογραφίες, μαγνητικές, αξονικές κ.λ.π. Την περίοδο αυτή της πανδημίας είναι αυξημένη η λειτουργία του τμήματος αφού πρέπει να γίνονται πολύ περισσότερες εξετάσεις τέτοιου τύπου λόγω της φύσης της αρρώστιας.

Έτσι το υπάρχον προσωπικό είναι στα όρια της εξάντλησης.

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Σέκλιζας και Ταμασίου διεκδικούν:

-Τον εξοπλισμό και την στελέχωση του τμήματος Ψηφιακής Μαστογραφίας του Νοσοκομείου της Καρδίτσας, για τον συστηματικό δωρεάν προληπτικό έλεγχο όλων των γυναικών.

-Να λειτουργήσει Ιατρείο Καρκίνου Μαστού στ Νοσοκομείο.

-Να συνταγογραφείται και να γίνεται δωρεάν η ψηφιακή μαστογραφία.

-Να γίνεται μοριακός έλεγχος σε γυναίκες που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου.

-Να προκηρυχθούν και να καλυφθούν οι κενές θέσεις ακτινολόγων και Χειριστών Τεχνολόγων Ιατρικών Συσκευών, στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί γιατροί ακτινολόγοι και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας των ακτινοδιαγνωστικών Τμημάτων;

-Να στελεχωθούν με γυναικολόγους όλα τα Κέντρα Υγείας;

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τρεις εβδομάδες ατελείωτης γιορτής στο Fashion City Outlet για μικρούς και μεγάλους!!!
Επόμενο άρθρο Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Χαρίτου