Ειδήσεις

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας συμμετέχει στην κινητοποίηση της Παρασκευής


Εργαζόμενες και άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, φοιτήτριες, νέες μητέρες, Την ίδια ώρα που κυβέρνηση και τα άλλα κυβερνητικά κόμματα μας προετοιμάζουν για τον «πιο δύσκολο χειμώνα», ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι ομάδες γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη της ΟΓΕ) σας καλούν να συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στη συγκέντρωση που οργανώνουν εργατικά σωματεία την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 7μμ στην Κεντρική Πλατεία.

Ασπίδα προστασίας από τα αδιέξοδα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε είναι η πάλη με κριτήριο της σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες μας στην εργασία, στην υγεία, στη μόρφωση των παιδιών μας, στην προστασία της μητρότητας.

Οι σύγχρονες ανάγκες μας δε χωράνε στα pass και τα voucher

– Αντιπαλεύουμε την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, που στο όνομα της “συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” και των “ίσων ευκαιριών” μας καταδικάζουν σε ωράρια – ζωή λάστιχο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τα εξαντλητικά, ακανόνιστα ωράρια, με τη μονιμοποίηση της τηλεργασίας, να μην έχουμε προσωπικό ελεύθερο χρόνο.

Δεν ανεχόμαστε να μην φτάνει ο μισθός για τις βασικές ανάγκες μας και τις ανάγκες των παιδιών μας. Να πετσοκόβεται το εισόδημά μας από το τσουνάμι της ακρίβειας. Να μην ξέρουμε τί θα πρωτοπληρώσουμε: το δάνειο ή το ενοίκιο, τους λογαριασμούς, το supermarket, τα αναλώσιμα για το σχολείο ή τις δραστηριότητες των παιδιών.

– Δε συμφιλιωνόμαστε με την πολιτική που μας καταδικάζει να ζούμε με δελτίο στο ρεύμα και στη θέρμανση, με ενεργειακή φτώχεια για τις “πράσινες μπίζνες” των επιχειρηματικών κολοσσών. Με την πολιτική που λογαριάζει ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα προστασίας της ζωής μας, της κατοικίας, του περιβάλλοντος από πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες.

Δεν συμβιβαζόμαστε το δικαίωμα των παιδιών μας στη δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και φροντίδα, στη δημιουργική απασχόληση να μπαίνει στη “λοταρία” των voucher  και να αναγκαζόμαστε να τα χρυσοπληρώσουμε.

– Δε συμφιλιωνόμαστε οι προσδοκίες και τα όνειρα που έχουμε εμείς και τα παιδιά μας για την κατάκτηση της γνώσης να τσακίζονται στην κρατική υποχρηματοδότηση των σχολείων.Το διευρυμένο ωράριο του ολοήμερου σχολείου δεν εξασφαλίζει τους όρους προκειμένου να μπορεί συμβάλλει στην μελέτη και στην ενασχόληση των παιδιών με άλλες δραστηριότητες και όχι μόνο να λειτουργεί ως “παιδοφυλακτήριο” .

– Καταδικάζουμε κάθε σκοταδιστική φωνή και αντίληψη, σε κάθε πολιτική που στερεί από τις γυναίκες το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στην άμβλωση, με την απαραίτητη στήριξη από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας.

Δεν υποτασσόμαστε στα βρώμικα  ιμπεριαλιστικά σχέδια, που υπηρετούν οι ελληνικές κυβερνήσεις μετατρέποντας τη χώρα μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟικών εγκληματικών σχεδιασμών και σε στόχο αντιποίνων, εμπλέκοντάς τη χώρα ολοένα και πιο βαθιά στον πόλεμο.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για:

  • Σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς.
  • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και προστασίας της μητρότητας, ενίσχυση των νέων ζευγαριών, ειδικά της πολύτεκνης και της μονογονεϊκής οικογένειας, δίκτυο δημόσιων και δωρεάν βρεφονηπιακών σταθμών.
  • Κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του λαού, με ευθύνη του κράτους. Κανένας φοιτητής και φοιτήτρια χωρίς στέγη.
  • Δημόσια και δωρεάν μαιευτήρια και γυναικολογικές κλινικές με όλο το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό δυναμικό και σύγχρονο εξοπλισμό που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, του τοκετού, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση.
  • Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των κρατικών κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την πρόληψη του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών και για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών για να καλυφθεί των σύνολο των αναγκών, με την άμεση και πλήρη στελέχωσή τους από εξειδικευμένο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Με τη συμμετοχή των γυναικών της βιοπάλης στον αγώνα πολλαπλασιάζουμε τη δύναμη της οργάνωσης, της αλληλεγγύης.

Πυκνώνουμε το ποτάμι της συλλογικής αγωνιστικής διεκδίκησης. Στην πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για την ισοτιμία της γυναίκας χτίζεται το θάρρος, η τόλμη, η αντοχή.

Η δράση στο γυναικείο σύλλογο, στο σωματείο είναι πηγή έμπνευσης κάθε γυναίκας για να παλέψει μαχητικά να αλλάξει τη ζωή της, χειραφετημένη οικονομικά, κοινωνικά!

Προηγούμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού την Πέμπτη 6/10
Επόμενο άρθρο Απόφαση Συγκλήτου αναφορικά με τη χωροθέτηση πλωτού τερματικού σταθμού (LNG)