Ειδήσεις

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών τιμά Σεραφείμ Τίκα και Νικόλαο Πλαστήρα


Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών ανακοινώνει ότι την Κυριακή,  10 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 12.00′ μ.μ. στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών (περιοχή «Μετς» Παγκρατίου),  θα τελέσει με τη δέουσα επισημότητα την καθιερωμένη ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στους τάφους των επιφανών Καρδιτσιωτών, του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος,  Κυρού Σεραφείμ Τίκα (καταγόταν από το Αρτεσιανό Καρδίτσας) και του Πρωθυπουργού& Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα (γεννήθηκε στην Καρδίτσα και καταγόταν από το Μορφοβούνι Λίμνης Πλαστήρα).

Θα χοροστατήσειoΣεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων, κ.κ. Τιμόθεος.

Για τη ζωή και το έργο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ θα μιλήσει η κ. Ασημίνα Σκόνδρα, Βουλευτής Καρδίτσας και για τη ζωή και το έργο του Πρωθυπουργού-Στρατηγού, Νικολάου Πλαστήρα θα μιλήσει ο κ. Κων/νος Καρέτσος, Δικηγόρος-Σύμβουλος & Ταμίας Δ.Σ.Α..

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα αποδώσει τις δέουσες τιμές.

Έχουν κληθεί να παραστούν οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές, όλα τα Καρδιτσιώτικα, Θεσσαλικά, Μικρασιατικά, Χιακά και Λεσβιακά σωματεία

Τελετάρχης της εκδήλωσης θα είναι ο κ. Ανδρέας Σκαρτσίλας, πρ. Δ/ντήςΔημ. Σχέσεων Περιφέρειας Αττικής.

Όποιο σωματείο ή φορέας επιθυμεί να καταθέσει στεφάνι στους τάφους των τιμώμενων προσώπωνή(και) να αποστείλει τιμητικό χορευτικό άγημα, παρακαλείται ο εκπρόσωπός του να επικοινωνήσει με το διοργανωτή Σύλλογοέως την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023 (τηλ. 210.3301370).

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Αυγενάκη – Κουρέτα: Αισιοδοξία για συνέχιση και ισχυροποίηση της καλής συνεργασίας προς όφελος του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ είπαν ένα ηχηρό όχι στο κλείσιμο των Επιχειρήσεων