Ειδήσεις

Ο Θάνος Κόκκαλης νέος Γενικός Γραμματέας του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας


Έπειτα από την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών της συνεδρίασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ – ΚΔΘ και την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο Αθανάσιος Ι. Κόκκαλης εξελέγη στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο κ. Κόκκαλης, Χημικός Μηχανικός και μέλος της παράταξης «Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών – ΔΚΜ», εξελέγη στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Διοικούσας Επιτροπής, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Αχιλλέα Κέλλα.

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας, ο νέος Γενικός Γραμματέας, Θάνος Κόκκαλης δήλωσε τα εξής: «Αρχικά να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Τμήματος μας, Νίκο Παπαγεωργίου, τον συνάδελφο και απερχόμενο γραμματέα της Δ.Ε. Αχιλλέα Κέλλα, και τους υπόλοιπους συναδέλφους της Δ.Ε.,  για την μέχρι τώρα σημαντική συνεισφορά τους στο παραγωγικό έργο του Τμήματός μας. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους που με στήριξαν και με εμπιστεύτηκαν και τους διαβεβαιώνω ότι με όλες τις δυνάμεις μου θα προσφέρω έργο, υπεύθυνο και συνεπές για το Τμήμα μας. Αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σήμερα, τόσο σε κοινωνικό όσο και οικονομικό επίπεδο, το ΤΕΕ ως τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας οφείλει να συμβάλει στην κοινωνική και αναπτυξιακή πρωτοπορία, αναδεικνύοντας τον ρόλο των μηχανικών στην κοινωνία και επιλύοντας τα ζητήματα της κοινωνίας και του κλάδου μας, με προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες».

Με τη σειρά του, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας, Αχιλλέας Κέλλας σημείωσε: «Μετά από 2.5 χρόνια γεμάτα γεγονότα και συνεχείς προκλήσεις τόσο για τη Θεσσαλία, όσο και για το νομό μας ειδικότερα, ολοκληρώνεται η θητεία μου ως Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ – ΚΔΘ. Είμαι περήφανος για το έργο μας, καθώς κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά  έκτακτων και ακραίων φαινομένων που «πλήγωσαν» την Θεσσαλία. Ολοκληρώνω την θητεία μου με ήσυχη συνείδηση, γιατί  όλο αυτό το διάστημα αγωνιστήκαμε ενωμένοι, όλα τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, δρώντας συνθετικά και ανεξαρτήτως παρατάξεων, κάνοντας προτάσεις και τομές,  προς όφελος των συναδέλφων μηχανικών και του τόπου. Θα συνεχίσω να είμαι παρόν ως μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ,  δίπλα στους  συναδέλφους μηχανικούς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και φίλο Νίκο Παπαγεωργίου για την τιμή και την  εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Επίσης, ευχαριστώ όλες τις παρατάξεις και τα μέλη της Δ.Ε. για την βοήθεια και το θετικό κλίμα και φυσικά το ανθρώπινο δυναμικό και τις υπηρεσίες του ΤΕΕ – ΚΔΘ για την άψογη συνεργασία που είχαμε. Και βεβαίως, εύχομαι στο νέο Γενικό Γραμματέα και φίλο, Θάνο Κόκκαλη μια καλή και δημιουργική θητεία».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου, ευχαρίστησε τον Αχιλλέα Κέλλα για την προσφορά του στο Τμήμα και το έργο του και ευχήθηκε καλή θητεία στον Αθανάσιο Κόκκαλη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε: «Με τον Αχιλλέα έχουμε δώσει μαζί πολλούς αγώνες για τον κλάδο μας και για το επάγγελμά μας και πετύχαμε πολλές νίκες. Όλο αυτό το διάστημα είχαμε μια άψογη συνεργασία και τον ευχαριστώ θερμά για την προσφορά του στο Τμήμα και στις κοινές προσπάθειές μας. Ταυτόχρονα, θέλω να συγχαρώ τον Θανάση Κόκκαλη για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Τμήματός μας και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή θητεία. Ο Θάνος, εκτός από ένας εξαίρετος συνάδελφος, είναι ένα νέος άνθρωπος με όρεξη, αλλά και με εμπειρία στα κοινά του κλάδου μας, με μεγάλη προσφορά στην παράταξή μας και η εκλογή του στη θέση αυτή είναι φυσικό επακόλουθο της πορείας και της ποιότητάς του. Ως κλάδος, έχουμε μπροστά μας πολλές και μεγάλες προκλήσεις και είμαι πεπεισμένος ότι, με τον Θανάση, θα έχουμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συνεργασία, προκειμένου, όλοι μαζί, να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στη θητεία μας και να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο του Μηχανικού στην κοινωνία και την οικονομία μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ.
Επόμενο άρθρο Στη Βουλή το υδατικό πρόβλημα της Θεσσαλίας