Ειδήσεις

Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού εφιστά την προσοχή στα μέλη του για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα


Ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού εφιστά την προσοχή στα μέλη του για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που αναμένεται να πλήξουν την Θεσσαλία και ειδικότερα την περιοχή μας. Ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Οργανισμού τίθεται σε επιφυλακή και είναι στη διάθεση του επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας. Όλες οι άδειες των εργαζομένων έχουν ανακληθεί ώστε να μπορέσουν να συνδράμουν με κάθε πρόσφορο τρόπο στην αντιμετώπιση του ακραίου φαινομένου.

Από τις 31 Αυγούστου που ολοκληρώθηκε η αρδευτική περίοδος το εκτεταμένο αρδευτικό δίκτυο των 850 χλμ. έχει αποστραγγίσει πλήρως. Το αποστραγγιστικό δίκτυο δικαιοδοσίας του Οργανισμού (τριτεύοντα και δευτερεύοντα) έχει ελεγχθεί και είναι ελεύθερο από κατασκευές και εμπόδια που δυσκολεύουν την απορροή των υδάτων. Eπιπρόσθετα από την λήξη της αρδευτικής περιόδου υπήρξε ενημέρωση όλων των παραγωγών για την υποχρέωσή τους να αφαιρέσουν τυχόν αυθαίρετες κατασκευές εντός των αποστραγγιστικών αυλάκων. Στην περίπτωση ύπαρξης τέτοιων αυθαιρεσιών που δημιουργούν εμπόδιο στην απορροή των υδάτων ο Οργανισμός προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες όπως αυτές ορίζονται σχετικά από το καταστατικό λειτουργίας του Οργανισμού και τις κείμενες διατάξεις.

Με την αποτελεσματική συνεργασία όλων μας ευελπιστούμε να αντιμετωπίσουμε το ακραίο φαινόμενομε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Προηγούμενο άρθρο Σε γενική επιφυλακή ο Δήμος Καρδίτσας για το κύμα κακοκαιρίας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρδίτσας