Ειδήσεις

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας Κωνσταντίνος Ξυλομένος σε γειτονιές και χωριά που επλήγησαν


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Καρδίτσας κος Κωνσταντίνος Ξυλομένος μαζί με μέλη της αυτοδιοκητικής κίνησης ΑλλΑΓή_στην_ΠΡάΞΗ επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες γειτονιές της πόλης και χωριά του διευρυμένου Δήμου Καρδίτσας που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία Daniel. Κατά την επιτόπια επίσκεψη στον Αγ. Θεόδωρο, τον Πρόδρομο, την Μυρίνη και το Μακρυχώρι οι συνομιλίες με τους συμπολίτες μας, ανέδειξαν τις ανάγκες και τα προβλήματα που βιώνουν μετά την καταστροφή.

Οι εικόνες είναι αποκαρδιωτικές και η κατάσταση προκαλεί μια απέραντη θλίψη. Οι συμπολίτες μας προσπαθούν μόνοι και αβοήθητοι να καθαρίσουν από τις λάσπες ότι απέμεινε από τα σπίτια, τις περιουσίες, τις αποθήκες και τις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Στους δρόμους ξεχειλίζουν οι κάδοι των σκουπιδιών, ολόκληρες οικοσκευές και μηχανήματα είναι κατεστραμμένα, ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια ακατάλληλα πλέον προς χρήση. Οι πληγές, ο ανθρώπινος πόνος, η απελπισία των συμπολιτών μας, μας αγγίζει όλους. Οι μαρτυρίες τους μας συγκλονίζουν. Στα χωριά αυτά η εικόνα είναι συγκλονιστική: βούρκος, λιμνάζοντα νερά με λύματα, νεκρά ζώα και μια αφόρητη μυρωδιά παντού. Ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι τεράστιος.

Στη ανείπωτη αυτή τραγωδία, η νυν δημοτική αρχή είναι παντελώς απούσα. Παρά την εμπειρία του Ιανού, η νυν δημοτική αρχή παρακολουθεί ως θεατής χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο και οργάνωση. Δυστυχώς, δεν έδειξε την παραμικρή ενσυναίσθηση και δεν βοήθησε έμπρακτα, ως όφειλε, στέλνοντας συνεργεία και υπηρεσίες για την στήριξη και ανακούφισή τους. Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι συγκεκριμένα. Γιατί καθυστερούν τα ειδικά συνεργεία να περισυλλέξουν τα νεκρά ζώα και να απολυμάνουν τις επικίνδυνες περιοχές;

Βασική διαπίστωση: Μια πόλη και ένας νομός υπό κατάρρευση. Δεδομένης της κλιματικής κρίσης, οι πολιτικές τους άφησαν ανοχύρωτη την πόλη, τα χωριά και τις ζωές μας! Η Καρδίτσα χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και όχι αποσπασματικά έργα και δράσεις βιτρίνας.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας στις κατολισθήσεις του Μορφοβουνίου
Επόμενο άρθρο Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας: Παρέδωσε στη ΔΕΥΑ Λάρισας 4 αντλίες επαγγελματικές χρήσης, συνολικής δυνατότητας άντλησης 400m3 την ώρα