Ειδήσεις

Όχι στη μετατροπή της Θεσσαλίας σε ΑμερικαΝΑΤΟϊκή βάση


Η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, το Στεφανοβίκειο, το Στρατόπεδο Γεωργούλα στο Βόλο και το Λιμάνι επιλέχτηκαν για να  εξυπηρετηθούν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί. Οι Αμερικάνοι πρόκειται να επενδύσουν σχεδόν 33εκ. για την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου με νέα υπόστεγα και κτίρια υποστήριξης με επέκταση των διαδρόμων τροχοδρόμησης για να φιλοξενήσει, όχι μόνο τα F35, αλλά και τα μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά (Global Hawk), καθώς και τα γιγαντιαία ιπτάμενα τάνκερ KC-135..

Ήδη η 110 ΠΜ με όσα γίνονται όλο το προηγούμενο διάστημα λειτουργεί πλέον ως κόμβος υποστήριξης και διασποράς αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή. Θυμίζουμε ότι στις 7/10 ολοκληρώθηκε η μεταστάθμευση 15 μαχητικών αεροσκαφών «F-15» της USAFE (η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ) που επιχειρούσαν στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας αξιοποιούνται από τους αμερικανονατοϊκούς στα πλαίσια της πρόσφατης Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας, η οποία όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τις υπάρχουσες βάσεις στην Ελλάδα, αλλά γεμίζει τη χώρα μας με νέες, εμπλέκοντας την στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην περιοχή. Ολόκληρη η ελληνική επικράτεια μετατρέπεται σ’ ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό ορμητήριο. Μαζί με την αναβάθμιση των αμερικανονατοϊκών βάσεων και υποδομών σε όλη τη χώρα, αναβαθμίζονται και οι κίνδυνοι για το λαό μας. Πριν καλά – καλά στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της Συμφωνίας, η Ρωσία έσπευσε να δηλώσει ότι θα απαντήσει με αντίμετρα σε περίπτωση που απειληθεί.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας τη γραμμή της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, στηρίζει και προωθεί την επικίνδυνη πολιτική των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ για να εξασφαλίσει μερίδιο (για την αστική τάξη της χώρας μας) από τις επεμβάσεις και τους πολέμους, την ώρα που σπάει κόκαλα η υποχρηματοδότηση για  την υγεία την παιδεία, τη αποκατάσταση των σεισμόπληκτων, των πλημμυροπαθών και πυρόπληκτων, την ώρα που ο λαός ματώνει καθημερινά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βάσεις αυτές χρησιμοποιούνται  ως ορμητήρια για στρατιωτικές ασκήσεις – “πρόβες πολέμου”- στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών του ευρωατλαντικού άξονα με τη Ρωσία, αλλά και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο, γεγονός που  έχει επικίνδυνες συνέπειες σε βάρος του λαού, με την πιθανότητα η Λάρισα να μετατραπεί σε πόλο έλξης επιθέσεων με ανυπολόγιστες και οδυνηρές συνέπειες.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής μας να ορθώσουν το ανάστημά τους, να καταδικάσουμε μαζικά αυτή την επικίνδυνη πολιτική και να δυναμώσουμε την πάλη για να εμποδίσουμε αυτές τις εγκληματικές αποφάσεις που μετατρέπουν την Θεσσαλία και τη χώρα μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και το λαό μας σε στόχο σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη.

Οι αγωνιστές, οι απόγονοι και οι φίλοι της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καλούμε το λαό της Θεσσαλίας μέσα από τα Σωματεία του, τους Συλλόγους, τις Επιτροπές Ειρήνης, όλους τους φορείς για να δυναμώσει τη δράση του ενάντια στην εμπλοκή της περιοχής μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς σε συνδυασμό με την πάλη για να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του.

Να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

  • Να μην μετατραπεί η Θεσσαλία σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών .
  • Καμιά διευκόλυνση στους φονιάδες των λαών! Να μη χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της περιοχής μας για ασκήσεις- πρόβες πολέμου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας, να μη δημιουργηθεί καμία νέα βάση και στρατιωτική υποδομή.
  • Καμία συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση-παρέμβαση του ΚΚΕ για τη σίτιση των φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας